Ενθουσίασε τη Μεσσήνη η αυστριακή Συμφωνική Ορχήστρα «Danubia Symponic Winds»

Ενθουσίασε τη Μεσσήνη η αυστριακή  Συμφωνική Ορχήστρα «Danubia Symponic Winds»

Η εκδήλωση επισκιάστηκε από την «απαγόρευση» της στην Αρχαία Μεσσήνη
 
 
Παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, η νεανική συμφωνική ορχήστρα πνευστών «Danubia Symphonic Winds», από την Αυστρία, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, ενθουσιάζοντας το κοινό που την παρακολούθησε.
Νωρίτερα, βέβαια, πέρασε από «40 κύματα» μέχρι να πραγματοποιηθεί, καθώς δεν έγινε δυνατό να διεξαχθεί στο χώρο που αρχικά είχε οριστεί, στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, λόγω της απεργία των αρχαιοφυλάκων.
Σ’ αυτή την εξέλιξη αναφέρθηκαν πριν από την έναρξη της συναυλίας στην πλατεία της Μεσσήνης, ρίχνοντας τα «βέλη» τους για τη συμπεριφορά των αρχαιοφυλάκων, τόσο η αντιδήμαρχος Μεσσήνης Γεωργία Παναγοπούλου, αρμόδια για θέματα πολιτισμού, όσο και ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.
Στη δυσάρεστη εξέλιξη με τη ματαίωση της συναυλία στην Αρχαία Μεσσήνη αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, που βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ στη Μεσσήνη. Ο υπουργός εξέφρασε τη λύπη του που 40 παιδιά από την Αυστρία δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν το όνειρό τους να παίξουν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Τόνισε, δε, ότι κατανοεί το δικαίωμα της απεργίας, ωστόσο έκανε γνωστό ότι τα αιτήματα τους έχουν γίνει αποδεκτά από το υπουργείο και οι αρχαιοφύλακες θα έπρεπε να πράξουν διαφορετικά. 
Από την πλευρά της, η πρέσβειρα της Αυστρίας στη χώρα μας, Andrea Ikic-Bohm, που χάρις στη δική της πρωτοβουλία διεξήχθη τελικά η συναυλία στην πλατεία της Μεσσήνης, στάθηκε στη φιλία των λαών, στην Ενωμένη Ευρώπη που ξεκινά από τις συνεργασίες στον Πολιτισμό, αλλά και στη «γλώσσα» της μουσικής που δε χρήζει μετάφρασης…
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη της συναυλίας τιμήθηκε από το Δήμο Μεσσήνης ο «Νησιώτης» πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής Αθηνών, Σάκης Θεοδωρόπουλος, για την προσφορά του στον τόπο καταγωγής του. Νωρίτερα στον κ. Θεοδωρόπουλο αναφέρθηκε και η Αυστριακή πρέσβειρα, τονίζοντας τη φιλία της με τον πρόεδρο της Λυρικής.
Ο ίδιος συγκινημένος ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Δήμου Μεσσήνης, υπογραμμίζοντας ότι πάντα θα βοηθά, με όλες του τις δυνάμεις, τον τόπο καταγωγής του.
Να σημειωθεί πως οι εμφανίσεις της ορχήστρας από την Αυστρία σε Μεσσήνη και Καλαμάτα έγιναν υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της χώρας στην Αθήνα και εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2018.
 
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας