Θανάσης Πετράκος: «Κυβέρνηση, Περιφέρεια και βουλευτές υπεύθυνοι για το έγκλημα με τη δακοκτονία»

Θανάσης Πετράκος: «Κυβέρνηση, Περιφέρεια και βουλευτές  υπεύθυνοι για το έγκλημα με τη δακοκτονία»

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου με αφορμή την επίσκεψη Λαφαζάνη στην Καλαμάτα, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν μέλος της ΛΑΕ, Θανάσης Πετράκος, εξαπέλυσε «μύδρους» παντός υπευθύνου, μιλώντας για «εγκληματική» αμέλεια γύρω απ’ όσα συμβαίνουν με τη δακοκτονία.
Χαρακτηριστικά τόνισε ότι βρισκόμαστε στο «ίδιο έργο θεατές», ενώ περιγράφοντας με 4 λέξεις την κατάσταση, υπογράμμισε πως «Ανευθυνότητα», «Αδιαφορία», «Ανικανότητα» και «Ασχετοσύνη» χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους βουλευτές νομών με ελαιοπαραγωγή. Επανέλαβε, δε, μια επιστολή που είχε στείλει προς τους αρμόδιους υπουργούς πέρυσι το καλοκαίρι, ζητώντας να εφαρμοστεί το άρθρο ’44 του νόμου 4325, το οποίο είχε φέρει ως τροπολογία ο ίδιος, όταν βρισκόταν στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας ότι το 2015 είναι η μόνη χρονιά που δεν υπήρξε πρόβλημα και η δακοκτονία διεξήχθη εγκαίρως.
Η τροπολογία αυτή ζητούσε να εκτελεστεί το έργο της δακοκτονίας εγκαίρως πριν από το γραφειοκρατικό έλεγχο. Διαφορετικά, επισήμανε ο κ. Πετράκος, άλλη λύση είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού να γίνεται ένα χρόνο πριν. Πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στις 2 Ιουλίου και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα, με αποτέλεσμα οι αγρότες να επιβαρύνονται με έξοδα, ενώ έχουν ήδη πληρώσει χρήματα για τη δακοκτονία! Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν φέτος ευνοούν το δάκο, κάτι που πέρυσι δεν έγινε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η φετινή παραγωγή με καταστροφή ανάλογη του 2016, λόγω ασχετοσύνης των υπευθύνων, υπογράμμισε ο κ. Πετράκος.
Κλείνοντας σημείωσε ότι πρωτίστως υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση που δεν ακολουθεί την τροπολογία που εισηγήθηκε ο ίδιος και είχε αποτέλεσμα το ’15, ενώ κατηγόρησε και την Περιφέρεια ότι ασχολείται με «σημαντικά» θέματα, όπως τα «κλειδιά της κας Αλειφέρη», και αφήνει στο έλεός της την ελαιοπαραγωγή.

K. Γαζ.