ΛΑΕ Μεσσηνίας: «Με το σόου της γραβάτας… ούτε βγήκαμε από τα μνημόνια, ούτε σταμάτησε η λιτότητα»


Κάλεσμα της ΛΑΕ στην ομιλία Λαφαζάνη αύριο Τετάρτη στην Καλαμάτα
 
 
Επίσκεψη σε Μεγαλόπολη και Καλαμάτα θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Το δε βράδυ θα μιλήσει στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα με θέμα «Τι σηματοδοτεί η απόφαση της 22ας Ιουνίου του Eurogroup για την Ελλάδα; Υπάρχει διέξοδος ή είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με μνημόνια μέχρι το 2060;».
Χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΛΑΕ Μεσσηνίας, κάλεσαν τον κόσμο να δώσει το «παρών» στην ομιλία του κ. Λαφαζάνη.
Ο Βασίλης Τσουλάκος υπογράμμισε ότι η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup σηματοδοτεί ένα νέο μνημόνιο μέχρι το 2022 με 6,5 δισ. πρωτογενή πλεονάσματα το χρόνο, ενώ μέχρι το 2060 προβλέπονται πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 4 δισ. το χρόνο. Συνολικά, πρόσθεσε, το κόστος τα επόμενα χρόνια για τους πολίτες θα αγγίξει τα 18,5 δισ. και θα περιλαμβάνει μειώσεις συντάξεων, μειώσεις στο αφορολόγητο, αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ κ.ά. Ο ίδιος τόνισε ότι, παρά το σόου της «γραβάτας», ούτε από το μνημόνιο βγήκαμε, ούτε σταμάτησε η λιτότητα, ούτε και το χρέος μειώθηκε.
Για να βγει η χώρα από την κρίση, επισήμανε, λύση υπάρχει και αφορά μια νέα πολιτική χωρίς λιτότητα και επιτροπεία. Πάνω σ’ αυτή τη νέα πολιτική θα βασιστεί και η ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη το βράδυ της Τετάρτης στην Καλαμάτα.
Από την πλευρά της, η Μαρία Μήτση σημείωσε ότι η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει καθημερινά το αφήγημα της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι είναι χρέος των πολιτών να απαντήσουν. Για το λόγο αυτό κάλεσε τους πολίτες της Μεσσηνίας να δώσουν δυναμικό παρών στις 8.30 αύριο το βράδυ στο ξενοδοχείο Rex, στην ομιλία προέδρου της ΛΑΕ. Παράλληλα, η κα Μήτση έκανε γνωστό ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μαζί με τον Θανάση Πετράκο, στη Μεγαλόπολη, όπου θα συναντηθεί με εργαζομένους της ΔΕΗ στον αγώνα που δίνουν κατά του ξεπουλήματος της εταιρείας.

Του Κώστα Γαζούλη