Ρε, «σφαλιάρα» ο ΣΥΡΙΖΑ!


Με τυμπανοκρουσίες ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά, υποδηλώνοντας την υποτίθεται επερχόμενη δυνατότητά του να αποφασίζει μόνος του τα οικονομικά μέτρα. Ότι, δηλαδή, από τον Αύγουστο και μετά θα έχει αυτός τα κλειδιά (μαζί με ό,τι θα έχει απομείνει από τους ΑΝΕΛ) κι έτσι δε θα προχωρήσει στη νέα (χοντρή) μείωση των συντάξεων.
Ήρθε, λοιπόν, η «σφαλιάρα» από την τρόικα. Παγώνει η εκταμίευση της δόσης των 15 δισ., που ούτε κι αυτά θα πέφτανε στην οικονομία. Για το «μαξιλάρι» που εξασφαλίζει την εξόφληση των δανεικών πρόκειται. Παρότι το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ αφορά ένα ελάχιστο ποσό συγκρινόμενο με τα 15 δισ., μόλις 28 εκ. ευρώ, η απόφαση (κυρίως των Γερμανών) δείχνει στην κυβέρνηση πως τίποτα δε θα αποφασίζει μόνη της. Μ’ άλλα λόγια, «παραμύθι η έξοδος από τα μνημόνια».
Στην ουσία τώρα, σε αυτό που κι εμένα με καίει, όπως όλους τους συνταξιούχους. Μην μας κοροϊδεύετε πως μπορεί και να μη μειώσετε – με τον τσαμπουκά σας – τις συντάξεις μας, θα μας έρθει πολύ βαρύτερο όταν θα πάμε στο ΑΤΜ τέλος Δεκέμβρη. Αντί να κοροϊδεύετε, εξετάστε την πρόταση Βενιζέλου για «πάγωμα» των συντάξεων που μπορεί να γίνει δεκτό ως εναλλακτικό διαρθρωτικό μέτρο.
Μπάμπης Κάρβελης