Έφτασε η ώρα της αλήθειας


Μετά την ακατάσχετη παροχολογία των προηγούμενων ημερών από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έρχεται η ώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα που πραγματικά αξίζουμε.
Η Νέα Δημοκρατία έχει εξαγγείλει ένα συγκροτημένο και κοστολογημένο σχέδιο, ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο οικονομικής πολιτικής, που σκοπό έχει την ανάπτυξη της οικονομίας και τη συνοχή της κοινωνίας μας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι η κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει δεν είναι εύκολη, αλλά η οικονομία μπορεί να κάνει άλματα αν υπάρξει ένα εντελώς διαφορετικό μείγμα πολιτικής που θα στηρίζεται στη μείωση των φόρων και των εισφορών. Οι κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις του κόμματος έχουν εξαγγελθεί εδώ και δύο χρόνια και θα εξειδικευθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα.
Εκτός των άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δεσμευτεί για:
•Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% (οι κύριες εισφορές θα μειωθούν από το 20 στο 15%)
•Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%
•Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στη φορολογία φυσικών προσώπων, για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από το 22% στο 9%
•Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%
•Μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από το 15% στο 5%.
Όλα αυτά τα μέτρα είναι ρεαλιστικά και κοστολογημένα. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία θα τα εφαρμόσει. Και προφανώς τα μέτρα αυτά δε συνιστούν παροχολογία, καθώς είναι αναγκαία για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 έταζε το σκίσιμο των μνημονίων, όταν ήξερε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, αναλογισθείτε τι έχει να υποσχεθεί τους επόμενους μήνες που γνωρίζει ότι θα χάσει τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.
Το πιο εύκολο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ήταν να κάνει ό,τι έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το 2014. Αλλά αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Δε θα το κάνει, γιατί δε θέλει να κοροϊδέψει τους Έλληνες. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι και δε θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι πρωτοφανές η αντιπολίτευση να φέρεται με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και η κυβέρνηση να χαρακτηρίζεται από ανευθυνότητα και λαϊκισμό.
Η πρακτική των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα τελείωσε και ο ελληνικός λαός που έχει υποφέρει από αυτές τις υποσχέσεις θα απαντήσει στις κάλπες και θα δώσει την αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να εφαρμόσει στο ακέραιο το πρόγραμμά της για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα και να υπάρξει ανάπτυξη. 

Του δρος Δημήτρη Κων. Αναστασόπουλου
Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, στελέχους Νέας Δημοκρατίας, Σύνδεσμος Εκλογικής Ετοιμότητας Πελοποννήσου