Σε κάθειρξη 7 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας Καλαματιανός επιχειρηματίας για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ΄ επάγγελμα, όσον αφορά πλαστογράφηση δύο αποδείξεων σε συναλλαγή του 1999 με άλλον επιχειρηματία.
Η υπόθεση στην ουσία αφορούσε στη συμφωνία των πατεράδων των δύο επιχειρηματιών, που ήταν διάδικοι τώρα στην υπόθεση, και την αγοραπωλησία μετοχών αξίας 40.000.000 δραχμών το 1999.
Για μετοχές
Ο μηνυτής επιχειρηματίας κατέθεσε ότι το Φεβρουάριο του 1999 ο πατέρας του ήρθε σε συμφωνία με τον πατέρα του κατηγορουμένου και υπέγραψαν προσύμφωνο για λογαριασμό εταιρείας όπου διαχειριστής ήταν ο κατηγορούμενος, για αγοραπωλησία μετοχών αντί 40.000.000 δραχμών (117.388 ευρώ). Ένα μήνα μετά υπογράφηκε το οριστικό συμφωνητικό και ο μηνυτής υποστήριξε ότι τα χρήματα δόθηκαν.
Στη συνέχεια, όμως υπήρξαν προβλήματα υγείας της μητέρας του μηνυτή, η οποία πέθανε, ενώ ύστερα από λίγο καιρό εξαιτίας ατυχήματος πέθανε και ο πατέρας του και έτσι ανέλαβε ο ίδιος.
Πλαστογράφηση
Ο μηνυτής κατέθεσε ότι εμφανίσθηκε ένα έγγραφο με πλαστογραφημένη υπογραφή του πατέρα του ότι του επιστράφηκαν τα 40 εκατομμύρια δραχμές, όμως σημείωσε ότι και με γραφολόγο έχουν αποφανθεί ότι η υπογραφή του έχει αντιγραφεί. Τέλος, είπε ότι το 2004 κατατέθηκε και αγωγή για την επιστροφή των χρημάτων, ενώ το Εφετείο της αγωγής αυτής έχει ορισθεί να εκδικασθεί το Δεκέμβριο.
Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας στην απολογία του ανέφερε πως τότε απουσίαζε στο εξωτερικό και τις υποθέσεις, ακόμα και της εταιρείας που ήταν διαχειριστής της, χειριζόταν ο πατέρας του, ο οποίος επίσης έχει αποβιώσει. Αρνήθηκε, δε, ότι είχε καταβληθεί ποτέ αυτό το ποσό από τον άλλον επιχειρηματία, ενώ την επίμαχη απόδειξη του την είχε δώσει ο πατέρας του.
Πάντως, εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε την πλαστογράφηση των αποδείξεων, με το επιχείρημα ότι αφού η δική του επιχείρηση ξέρει ότι δε χρωστάει τίποτα στην άλλη, πού είναι το κακό να δώσει αποδείξεις με πλαστές υπογραφές για να κλείσει η υπόθεση.
Μάλιστα, η κουβέντα αυτή προκάλεσε και το σχολιασμό της εισαγγελέως, κάνοντας αναφορά κατά την αγόρευσή της.
Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τους όρους καταβολής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Της Βίκυς Βετουλάκη