Σκελετοί στην ντουλάπα του ΣΥΡΙΖΑ


Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 29) η οργάνωση και η δράση των κομμάτων οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.  Δεν νοείται   κοινοβουλευτική λειτουργία χωρίς κόμματα και προκειμένου αυτά να διαφυλάσσουν την  ανεξαρτησία τους έναντι παντός είδους συμφερόντων, το Σύνταγμα προβλέπει ότι αυτά έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το  Κράτος. Ο σχετικός έλεγχος διαφάνειας κλπ γίνεται από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.
Τα κόμματα χρηματοδοτούνται με βάση την εκλογική τους δύναμη. Όσο πιο υψηλά τα ποσοστά τους τόσο μεγαλύτερη η χρηματοδότησή τους από το Κράτος και από τις Τράπεζες.  Οι εξασφαλίσεις που δίνουν στις τράπεζες για τα δάνεια που λαμβάνουν είναι είτε υποθήκες των ακινήτων τους είτε η κατάθεση- εκχώρηση των χρημάτων της κρατικής τους επιχορήγησης. Μια διαδικασία δηλαδή που δεν διαφέρει σε τίποτα από την χρηματοδότηση  οποιουδήποτε φυσικού προσώπου.
Ωστόσο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε στην εξουσία, ανάμεσα στις λοιπές συνωμοσιολογικές θεωρίες  που αφηγούνταν τα στελέχη του, ήταν και αυτή που έλεγε ότι «οι πολιτικές δυνάμεις είναι διεφθαρμένες και διαπλεκόμενες με το εξίσου διεφθαρμένο τραπεζικό σύστημα».
Αυτή η θεωρία έγινε υπόθεση εργασίας και οδήγησε στην  πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση της πρότασης για την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής. Η Νέα Δημοκρατία, συνεπής στις διαχρονικές αρχές της για διαφάνεια στην πολιτική ζωή, ψήφισε υπέρ της σύστασης της Επιτροπής. Υστερα από εννέα ολόκληρους μήνες εργασιών της Επιτροπής, η πλειοψηφία, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, απεφάνθη ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, για την τυχόν παράνομη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.
Συνεπώς; Συνεπώς, η θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταρρεύσει και μάλιστα παταγωδώς. Για όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή  για τυχόν παραβάσεις του τραπεζικού δικαίου (πχ μη πληρωμή δανείων)  αρμόδιες είναι οι διοικήσεις των Τραπεζών , οι οποίες  μπορούν να απευθυνθούν στα ελληνικά δικαστήρια και να ζητήσουν την πληρωμή τους εκδίδοντας πχ διαταγές πληρωμής. Ό,τι δηλαδή γίνεται σε κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι κακοπληρωτής…. . 
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης πριν λίγες ημέρες είπε κάτι που προκύπτει αβίαστα από τα παραπάνω. Είπε δηλαδή ότι αφού όλα τα κόμματα χρηματοδοτούνταν από τις τράπεζες, όπως και τα φυσικά πρόσωπα, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα, που έχουν και τα φυσικά πρόσωπα, να ζητήσουν την ρύθμιση των χρεών τους , δικαστικά ή εξώδικα, γιατί η οικονομική κρίση δεν έπληξε μόνο τα άτομα αλλά και τα κόμματα…. Τα κόμματα που και αυτά δανείστηκαν , όταν μπορούσαν, πολλά χρήματα  και πρέπει να επιβιώσουν  και να παραμείνουν ανεξάρτητα και δημοκρατικά.  Αυτός ο τόσο αυτονόητος συλλογισμός διαστρεβλώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ (με την γνωστή προπαγανδιστική τακτική της απομόνωσης εκφράσεων από το σύνολο του λόγου…). Η διαστρέβλωση και η προπαγάνδα είναι το μόνο που απέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ για  να πλήξει την ΝΔ μετά το ανωτέρω ξεκάθαρο αποτέλεσμα της Εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων.
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και έναν άλλο λόγο να αλλοιώνει την συζήτηση για τα δάνεια των κομμάτων, είναι οι  σκελετοί που φαίνεται πως έχει στην ντουλάπα του. Σκελετοί που αποκαλύφθηκαν από την ίδια ανωτέρω Εξεταστική επιτροπή και είναι οι εξής:
1.  Προέκυψε ότι μέτοχος στην εφημερίδα ΑΥΓΗ είναι η offshore εταιρεία με την επωνυμία «THE ATLAS CYPRUS INTERNATIOΝAL TRUST» της οποίας τον πραγματικό ιδιοκτήτη, αλλά και την προέλευση των χρημάτων αρνήθηκαν να αποκαλύψουν.
2. Προέκυψε ότι, αν η εφημερίδα ΑΥΓΗ δεν προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση. Σε περίπτωση δε αύξησης κεφαλαίου, το μεγαλύτερο μέρος αυτής θα πρέπει να καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως ήδη καθυστερεί την πληρωμή των δόσεων του δανείου του προς τις Τράπεζες.
3. Προέκυψε ότι, κατά το παρελθόν, έχει γίνει «κούρεμα» του χρέους της εφημερίδας ΑΥΓΗ από τραπεζικό ίδρυμα υπό αδιαφανείς διαδικασίες.
 
4. Προέκυψε ότι το δάνειο της Ελληνικής Αριστεράς, της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται άλλοτε ότι είναι καθολικός διάδοχος και άλλοτε ότι είναι μετονομασία του ίδιου νομικού προσώπου, «κουρεύτηκε» σε ποσοστό 60%.
 
5. Προέκυψε ότι το ακίνητο της Κουμουνδούρου περιήλθε στην κατοχή του ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο νομικά έωλο, χωρίς να είναι γνωστό αν καταβλήθηκαν οι αναλογούντες φόροι, και με μεθόδευση που περιέχει απατηλές παραστάσεις προς τις Τράπεζες, γεγονός που συνέβη ακριβώς γιατί η δανειοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.
 
Ύστερα από όλα αυτά είναι ολοφάνερο  γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά λασπολογεί κατά της ΝΔ και των πολιτικών στελεχών της.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΝΔ σήμερα έχει ανακτήσει πλήρως την λειτουργική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία της. Με το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει ξεπληρώνει τις παλιές οφειλές της και  λειτουργεί μόνο με τα έσοδα της ιδιωτικής χρηματοδότησης από τα μέλη και τους φίλους της. Μέχρι το τέλος του 2017 το κόστος λειτουργίας του κόμματος είχε μειωθεί κατά 75,6%! Η ΝΔ νοικοκύρεψε το σπίτι της και είναι έτοιμη να νοικοκυρέψει τα δημοσιονομικά του κράτους.

Της Πιπίνας Π. Κουμάντου
Μέλους του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ.