Γρηγόριος Τάσιος: «Γάγγραινα» και για την Καλαμάτα η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων

Γρηγόριος Τάσιος: «Γάγγραινα» και για την Καλαμάτα η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων

Όπως είχαμε γράψει τις προηγούμενες ημέρες, στην Καλαμάτα βρέθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόριος Τάσιος, προκειμένου να παρευρεθεί στο Σχολείο Τουρισμού.
Στο περιθώριο, λοιπόν, αυτού ζητήσαμε τη γνώμη του για τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, που έχουν επιφέρει τεράστιο πλήγμα στα ξενοδοχεία αλλά και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Κατά τον κ. Τάσιο, η οικονομία διαμοιρασμού είναι ένα μεγάλο ζήτημα για όλες τις χώρες του κόσμου. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Η βραχυχρόνια μίσθωση πλέον, σχολίασε, «έχει ξεφύγει εντελώς» και 126.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα είναι σε αυτές τις πλατφόρμες, με αρκετά και στη Μεσσηνία. Πλέον όλο αυτό το φαινόμενο έχει εξελιχθεί «σε γάγγραινα». Όπως εξήγησε, οι ξενοδόχοι δεν είναι απέναντι, αλλά ζητούν να υπάρχουν οι ίδιοι όροι ανταγωνισμού για όλους. Δηλαδή, να πληρώνουν όλοι την ίδια φορολογία, τα δημοτικά τέλη να είναι για επαγγελματική στέγη και όχι για κατοικία, ενώ είπε πως τίθενται ρωτήματα που έχουν κοινωνικό περιεχόμενο, αφού παρά πολλοί δε βρίσκουν σπίτια για να νοικιάσουν.
Κατά τη γνώμη του, ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, για να προσθέσει πως φαίνεται ότι κάνει μια προσπάθεια, έστω και δύο χρόνια μετά, όμως ο ίδιος δήλωσε επιφυλακτικός, καθώς αν δε διασταυρωθούν αυτές οι πλατφόρμες με αυτόν που παρέχει την υπηρεσία, θα μιλάμε για ένα απόλυτο φιάσκο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση