Ο εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, θα είναι πενθήμερος και θα διαρκέσει από την Τετάρτη 7 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.
Στη Μεσσηνία κέντρο εορτασμού θα είναι η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
Από την Τετάρτη 7 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα λειτουργεί τακτική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 52+ Adv, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τα-2 και Τα-6 και ελικόπτερο έρευνας – διάσωσης ΑΒ-205.
Η Πτέρυγα θα είναι επισκέψιμη για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:
– Την Τετάρτη 7, την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, από 9.00 έως 17.00
– Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, από 13.30 έως 17.00.
Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 9.00, η 120 ΠΕΑ σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Μεσσήνιων Πεσόντων Αεροπόρων στην πλατεία Μητρ. Χρυσοστόμου Δασκαλάκη Καλαμάτας (Φραγκόλιμνα).
Την Πέμπτη 8 και ώρα 12.15 θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός – δοξολογία στο Α/Δ.
Με επίκεντρο την 120 ΠΕΑ η εορτή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας
