Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με αφορμή τον τραυματισμό αθλητή στο κολυμβητήριο Καλαμάτας

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με αφορμή τον τραυματισμό αθλητή στο κολυμβητήριο Καλαμάτας

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καλαμάτας προς την Δημοτική Αρχή “Με αφορμή τον τραυματισμό αθλητή στο κολυμβητήριο Καλαμάτας”
Την Δευτέρα 3/12/2018, κατά την διάρκεια προπόνησης στο χώρο του κολυμβητηρίου, γύρισε η γλωσσά σε νεαρό αθλητή με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να κινδυνέψει με πνιγμό.
Τα χειρότερα αποτράπηκαν  χάρις την επέμβαση των προπονητών και των ψυχραιμότερων, με αποτέλεσμα ο νεαρός αθλητής να ανακτήσει  τις αισθήσεις του και να διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Επανέρχεται στο προσκήνιο με τραγικό τρόπο η έλλειψη γιατρού από το χώρο του κολυμβητήριου όπως και στο χώρο του δημοτικού σταδίου όπου αθλούνται εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά.  Είναι συχνό φαινόμενο τόσο οι μικροτραυματισμοί όσο και τα σοβαρότερα περιστατικά, όπως το χθεσινό,  να αντιμετωπίζονται από τους προπονητές που δεν έχουν την απαιτούμενη γνώση.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της μείωσης του προϋπολογισμού για τον αθλητισμό τόσο από το κράτος, όσο από το  Δήμο Καλαμάτας.  
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Καλαμάτας, αλλά και πανελλαδικά, είναι παρατημένες, φυτοζωούν, ενώ  είναι και ανεπαρκείς για την κάλυψη των αναγκών των αθλητών.
Συγκεκριμένα στο κολυμβητήριο Καλαμάτας, που αθλούνται εκατοντάδες παιδιά και ενήλικες, η κατάσταση είναι προβληματική.
Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή διαφημίζει συνέχεια μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης, κάνει διάφορες ανακαινίσεις βιτρίνας δαπανώντας υπέρογκα ποσά, τα ουσιαστικά προβλήματα παραμένουν.
Το ιατρείο του κολυμβητηρίου είναι σε άθλια κατάσταση,  χωρίς γιατρό, ούτε καν νοσοκόμο και με έλλειψη των βασικών ειδών πρώτης βοήθειας (δεν έχει ούτε γάζα).
Σωματεία και αθλητές παρακαλάνε να έχει ηλιόλουστες μέρες ώστε να έχει το νερό σταθερή θερμοκρασία.
Τα αποδυτήρια δεν φτάνουν να καλύψουν τον αριθμό τον αθλητών και έχουν παρατήσει για δεκαετίες τον περιβάλλοντα  χώρο  της πισίνας με αποτέλεσμα να γίνονται συνέχεα τραυματισμοί!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1)    Πρόσληψη γιατρού και όλου του απαιτούμενου προσωπικού ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια το κολυμβητήριο
2)    Να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές για την σωστή λειτουργία του κολυμβητήριου. Οι εργασίες να γίνουν με ευθύνη του Δήμου και να μην μετακυληστεί η ευθύνη και το κόστος σε συλλόγους, ομάδες, γονείς.

Ρωτάμε την Δημοτική Αρχή: Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και με τι χρονοδιάγραμμα θα προβεί ώστε να λυθούν τα παραπάνω;

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Δημήτρης Οικονομάκος, Τάσος Νιάρχος, Χριστίνα Καντζιλιέρη
Καλαμάτα  4/12/2018