Μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές στη Μεσσήνη


Πανικός επικράτησε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής σε κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης, όταν κάτοικοι της περιοχής αντίκρισαν δύο αγροτικά οχήματα που οδηγούσαν Ρομά να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για καταδίωξη λόγω «βεντέτας», η οποία ξεκίνησε από την οδό Εθνάρχου Μακαρίου.
Στην οδό Μπούκας, δε, οπλισμένος με καραμπίνα άνδρας που επέβαινε στην καρότσα του ενός αγροτικού άνοιξε «πυρ», πυροβολώντας μία φορά στον αέρα και μία προς το άλλο όχημα, στο οποίο επέβαιναν «ομόφυλοί» του, ενώ προκάλεσαν φθορές και σε σταθμευμένα οχήματα.
Άμεση ήταν και η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, που με τη βοήθεια «ενισχύσεων» από την Καλαμάτα ξεκίνησαν την αναζήτηση των δραστών.
Όπως ήταν φυσικό, το χθεσινό επεισόδιο έχει δημιουργήσει ανησυχία και αγανάκτηση στη Μεσσήνη, καθώς τα περιστατικά παραβατικότητας των Ρομά μέσα στην πόλη λαμβάνουν επικίνδυνες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα.
Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το χθεσινό συμβάν δε συνδέεται με προχθεσινό περιστατικό στον καταυλισμό της Μπιρμπίτας, όταν έπειτα από έντονη λογομαχία δύο αδέρφια πιάστηκαν στα χέρια, κι αφού προηγήθηκε πάλη. Εν συνεχεία ο ένας Ρομά μπήκε στο όχημά του και παρέσυρε τον αδερφό του.

Του Κώστα Γαζούλη