Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους της Μεσσηνίας

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους της Μεσσηνίας

Εκεί γύρω στο 1975 ήταν που ο Διονύσης Σαββόπουλος μελοποίησε το ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου “Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας”. Ας θυμηθούμε λίγο τους στίχους: Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας/ποτέ δε λένε την αλήθεια/ο κόσμος υποφέρει και πονά κι εσείς τα ίδια παραμύθια. Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας/ είναι πολύ ζαχαρωμένα/ ταιριάζουν για σοκολατόπαιδα/μα δεν ταιριάζουνε για μένα”.
Το παραπάνω τραγούδι μάς έμεινε από τη χθεσινή παρουσίαση των υποψηφίων του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους της Μεσσηνίας. Ενώ οι περισσότεροι μέχρι σήμερα συνδυασμοί και παρατάξεις μιλάνε για “συνεργασία” και “συνέργειες”, “ανεξαρτησία από κόμματα”, οι υποψήφιοι του Κομμουνιστικού Κόμματος ήταν ξεκάθαροι.
Τέτοιοι όροι μοιάζουν σαν τις χάντρες προς τους ιθαγενείς. Και έθεσαν το δίλημμα: Μια δημοτική ή περιφερειακή παράταξη θα αγωνιστεί για τα δικαιώματα και την προστασία των πολιτών και δη των ασθενέστερων τάξεων ή θα “βαυκαλίζεται” με “επενδύσεις” και “ανάπτυξη” που έχουν συγκεκριμένο ταξικό πρόσημο; Γιατί, αν το ξεχάσαμε, η κοινωνία μας παραμένει ταξική, όσα “φτιασιδώματα” και να προσπαθήσουμε να τις δώσουμε, όσες “αναπλάσεις” κι αν επιχειρήσουμε.
Έτσι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με θέμα την παρουσίαση των υποψήφιων δημάρχων που στηρίζει το ΚΚΕ στη Μεσσηνία στις ερχόμενες τοπικές εκλογές, ο Θοδωρής Μπολέτης, γραμματέας της ΤΕ Μεσσηνίας, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει στα μάτια τους εργάτες, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη τη Μεσσηνία. Ποτέ δεν υποσχέθηκε εύκολες λύσεις, εντός του συστήματος της εκμετάλλευσης, με το λαό στη γωνία. Αντίθετα, όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, τα προηγούμενα χρόνια, τον έβαλαν να πληρώσει τα ‘σπασμένα’ της καπιταλιστικής κρίσης και τώρα τον βάζουν να ξαναπληρώσει για το ‘φαγοπότι’ της ανάκαμψης του κεφαλαίου.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, η συμπόρευση μαζί του, είναι δύναμη και όρος για τη λαϊκή αντεπίθεση. Για να πάρει πραγματικές ανάσες ο λαός, για ριζικές αλλαγές προς όφελός του. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στα προβλήματα του λαού.
Για να δυναμώσει η φωνή του και η ελπίδα του. Για να δυναμώσουν τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή οποιασδήποτε κυβέρνησης προκύψει στο μέλλον. Για να δυναμώσουν οι εστίες αντίστασης για σύγχρονα δικαιώματα, για να ζήσει ο λαός με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της τεχνολογίας.
Ακόμα κι αν δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, σήμερα μπορούμε να περπατήσουμε μαζί, με το δυνάμωμα του ΚΚΕ να εκφραστεί η αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική, στη μιζέρια, στις μειωμένες προσδοκίες, στα ψευτοδιλήμματα, στην επίθεση του κεφαλαίου και της Ε.Ε., στη συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι:
-Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο Νίκος Γόντικας, 62 ετών, εφοριακός, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος από το 2010.
 
-Για το Δήμο Καλαμάτας υποψήφιος δήμαρχος θα είναι  ο Δημήτρης Οικονομάκος, 38 ετών, αυτοαπασχολούμενος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, μέλος Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων 4ου Δημοτικού Σχολείου, δημοτικός σύμβουλος από το 2015
 
-Για το Δήμο Μεσσήνης υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, 51 ετών, αγρότης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης
 
-Για το Δήμο Πύλου – Νέστορος υποψήφια δήμαρχος θα είναι η Σοφία Αποστολοπούλου, 64 ετών, συνταξιούχος γιατρός, δημοτικός σύμβουλος από το 2010
 
-Για το Δήμο Τριφυλίας υποψήφιος θα είναι ο Σαράντος Κουκούμης, 67 ετών, συνταξιούχος δάσκαλος, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Πολυτέκνων Τριφυλίας, δημοτικός σύμβουλος από το 2010
 
-Για το Δήμο Οιχαλίας υποψήφιος θα είναι ο Ρεϊτζόπουλος Κώστας, 32 ετών, κοινωνιολόγος, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος από το 2014
 
-Για το Δήμο Δυτικής Μάνης υποψήφιος θα είναι ο Πέτρος Ταβουλαρέας, 57 ετών, ηλεκτρολόγος, πρόεδρος της Σαϊδόνας από το 2014″.

Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νίκο Γόντικα και τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας Δημήτρη Οικονομάκο.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη