Σε λίγο θα είναι αργά…


Η παραβατικότητα των Ρομά έχει χτυπήσει «κόκκινο» στη Μεσσήνη. Όταν σημειώνονται πυροβολισμοί σε κεντρικό δρόμο, σε ώρα αιχμής, αντιλαμβάνεται κανείς ότι από καθαρή τύχη δε συνέβη κάτι χειρότερο.  
Η κοινωνία της Μεσσήνης, όπως είναι φυσικό, είναι ανάστατη, καθώς το χθεσινό επικίνδυνο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από άλλα. Είναι δεδομένο ότι αν δε γίνει κάτι το συντομότερο, την επόμενη φορά θα είναι αργά, καθώς το μοιραίο δεν αργεί να γίνει.  
Το συγκεκριμένο θέμα δε «βαραίνει» μόνο την Ελληνική Αστυνομία, που προσπαθεί, παρά την υποστελέχωσή της, να αντεπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες του νομού, υπερβάλλοντας εαυτόν πολλές φορές. «Βαραίνει», κυρίως, ολόκληρη την Ελληνική Πολιτεία, που για χρόνια αδυνατεί να εντάξει ομαλά τους Ρομά στην κοινωνία. Αντιθέτως, τους «επιτρέπει» να λειτουργούν ασύδοτα, μακριά από τους νόμους.  
Το θέμα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά και την τοπική κοινωνία της Μεσσήνης. Με το να μη γράφουμε ότι έσπασαν αμάξια στο πανηγύρι για να έρθει ο κόσμος, με το να μη γράφουμε αν βρέθηκαν «σκάγια» σε παράθυρα, με το να μη γράφουμε για τις «λεηλασίες» περιουσιών στα χωριά κ.ο.κ., κρύβοντας, με λίγα λόγια, το πρόβλημα κάτω από το «χαλάκι», αυτό όχι μόνο δε λύνεται, αλλά αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, όπως γίνεται αντιληπτό εκ του αποτελέσματος.  
Ας γίνει κάτι άμεσα, λοιπόν, γιατί «αύριο» θα είναι αργά. 
Κ. Γαζ.