Κάτι καινούργιο γεννιέται


Ως νέος άνθρωπος που ασχολούμαι με την πολιτική στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, έχω ζήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την απαξίωση της κοινωνίας και ειδικά των νέων ανθρώπων για την πολιτική, όχι άδικα κατά τη γνώμη μου, καθώς τα πολιτικά κόμματα έχουν αποτύχει σε μεγάλο βαθμό να κινητοποιήσουν τον κόσμο και να τον ωθήσουν στην ενασχόληση του με τα κοινά.
Θεωρώ ότι μια πολύ καλή ευκαιρία για να αρχίσει να δραστηριοποιείται ξανά ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου, είναι ο θεσμός της αυτοδιοίκησης. Μέσα από την αγάπη για τον τόπο σου, σου δίνεται το ερέθισμα να δουλέψεις για να δημιουργήσεις καταλληλότερες συνθήκες ζωής για τον συνδημότη σου, χωρίς απαραίτητα να ανήκεις σε έναν πολιτικό φορέα, αλλά σε ένα σύνολο ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και ας ανήκει ο καθένας ξεχωριστά όπου πολιτικά επιθυμεί.
Στόχος, πιστεύω, αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι να σηκώσουμε σε πρώτη φάση όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε από τον καναπέ και να δημιουργήσουμε ενεργούς πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτής μου της επιθυμίας μόνο χαρούμενος μπορώ να αισθάνομαι που μια ομάδα ανθρώπων βγήκαν μπροστά και δημιούργησαν μια ανεξάρτητη πολιτικά δημοτική ομάδα, την “Καλαμάτα τόπος ζωής”.
Από τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα αυτή άλλους τους γνωρίζω καλά, κάποιους ελάχιστα και άλλους καθόλου, μικρή σημασία έχει αυτό βέβαια, καθώς το σημαντικό είναι ότι άνθρωποι της διπλανής πόρτας δραστηριοποιούνται για το καλό της πόλης, μακάρι η πρωτοβουλία τους αυτή να γίνει φάρος για πολλούς περισσότερους συνδημότες μου και τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία…
Αντώνης Τσώνης