Μικρή αύξηση σε διόδια του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

Μικρή αύξηση σε διόδια του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

Αυξάνονται οι τιμές τριών διοδίων στη διαδρομή Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 9 Γενάρη 2019, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία που κατασκεύασε και εκμεταλλεύεται το έργο, “Μορέας”.
Ειδικότερα ανακοινώθηκε ότι με βάση  τις προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη» (νόμος 3559/2007, όπως τροποποιήθηκε  και ισχύει), από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 9 προς Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 (ώρα 00:00 της 10/1/2019) οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του Έργου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2019.
Από την προαναφερθείσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή προκύπτουν μικρές αυξήσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων.
Ειδικότερα, για τα οχήματα κατ. 2 (Ι.Χ.) οι αυξήσεις είναι της τάξης των 5 λεπτών και αφορούν μόνο κάποιους από τους σταθμούς διοδίων. Οι υπόλοιπες τιμές δεν επηρεάζονται (λόγω στρογγύλευσης) και παραμένουν ίδιες με αυτές του 2018.