Τρομοκρατήθηκε και γι’ αυτό έφυγε λέει ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που σκότωσε τον 16χρονο Νίκο

Τρομοκρατήθηκε και γι’ αυτό έφυγε λέει ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που σκότωσε τον 16χρονο Νίκο

Παρουσιάσθηκε χθες στην Τροχαία Καλαμάτας, με τις εξηγήσεις ότι φοβήθηκε και τραυματίσθηκε, ο 27χρονος Ρομά που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο που έκοψε τόσο απρόοπτα και άδικα το νήμα της ζωής του 16χρονου Νίκου στη Θουρία το μεσημέρι της Παρασκευής.
Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του Δημήτρης Τσιφιλιτάκος είπε ότι ο νεαρός υποστήριξε ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, όταν αποκολλήθηκε ο ένας τροχός, ενώ οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι ζητά συγγνώμη, αλλά δεν έχει σταθεί εφικτό να επικοινωνήσουν με την οικογένεια του άτυχου παιδιού.
Να σημειωθεί ότι ο 27χρονος νοσηλεύθηκε για μία ημέρα στο Νοσοκομείο Τρίπολης.
 
«Τρομοκρατήθηκε»
Με την εμφάνιση χθες του 27χρονου ολοκληρώνεται η δικογραφία για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει, όταν εκδικασθεί η υπόθεση, είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας, εγκατάλειψη και στέρηση διπλώματος οδήγησης.
Ο κ. Τσιφιλιτάκος είπε ότι παρουσιάσθηκε χθες το πρωί ο 27χρονος οδηγός και πρόσθεσε: «Στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι το ατύχημα οφείλεται στην αποκόλληση του οπίσθιου δεξιού τροχού του οχήματός του, με αποτέλεσμα να χάσει το έλεγχο του αυτοκινήτου, να ανατραπεί και στο αντίθετο ρεύμα να χτυπήσει το μαθητή. Αυτό, βέβαια, θα αποδειχθεί από την πραγματογνωμοσύνη που θα διενεργηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης,. Είναι γεγονός, βέβαια, ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Ο ίδιος δεν παρουσιάσθηκε αμέσως στην Αστυνομία,  εισήχθη στο νοσοκομείο και όταν αισθάνθηκε καλύτερα εμφανίστηκε, συντετριμμένος για το χαμό του μαθητή. Εκφράζει τη θλίψη του και την οδύνη του τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.
Ήταν ένα πολύ σοβαρό τροχαίο, ανατράπηκε το όχημα, τραυματίσθηκε και ο  ίδιος, τρομοκρατήθηκε μη έχοντας δίπλωμα, φοβήθηκε και γι’ αυτό έφυγε».

Της Βίκυς Βετουλάκη