Η Mareva πήρε το όπλο της…


Η άποψη του Μεσσήνιου κ. Θανάση Πετράκου «Η Συμφωνία των Πρεσπών ωφελεί τα αμερικανικά και γερμανικά συμφέροντα» είναι προφανές ότι με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Άλλωστε, η φάρου Μέρκελ γιατί  νομίζετε επισκέφθηκε χειμωνιάτικα την ελληνική πρωτεύουσα; Και τα μιλήσανε με τον πρωθυπουργό, και διάσημη ψαροταβέρνα της Καστέλλας επισκέφθηκαν για θαλασσινές πανδαισίες…  Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα δε χρειάζεται ειδικός λόγος να δείξει πρεμούρα, μια και έχει ενημέρωση όποτε θελήσει –συνήθως έγκαιρα- για να κάνει το κουμάντο του το ομορφόπαιδο…
Η ουσία είναι πως με το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, την Κυριακή πέριξ του Συντάγματος, αρκετά κεφάλια άνοιξαν, αρκετές συλλήψεις σημειώθηκαν και μπόλικες αμπούλες με χημικά ρίχτηκαν από τις υπερήφανες αστυνομικές μας δυνάμεις. Το ότι κάποια από αυτά τα χημικά ήταν ληγμένα από το 2017 έπεσε στην αντίληψη ενός γέροντα –ο οποίος έκανε την καταγγελία κρατώντας σχετικό φιαλίδιο- αλλά ουδείς αρμόδιος έσπευσε –ως όφειλε-  να δώσει σημασία ή να ζητήσει συγγνώμη.
Βεβαίως, αν πιστέψουμε την ΕΛ.ΑΣ, τα επεισόδια στο μεγάλο συλλαλητήριο δημιουργήθηκαν από ακροδεξιές δυνάμεις αλλά και αντιεξουσιαστές, οι οποίοι φεύγοντας έσπευσαν να ταμπουρωθούν πέριξ της πλατείας των Εξαρχείων. Πάντως, η λαλίστατη τον τελευταίο καιρό κυρία Mareva Grabowski, σύζυγος Κυριάκου Μητσοτάκη, μητέρα τριών παιδιών και κάτοχος κάποιων εταιριών στο εξωτερικό, με ανάρτηση στο τουίτερ κατέθεσε ένα ιστορικό ερώτημα για την συμπεριφορά των αστυνομικών. Έγραψε: «Δακρυγόνα σε οικογένειες, σε μητέρες με τα παιδιά μας, σε ηλικιωμένους; Γιατί; Ντροπή».
Και τώρα τι θα συμβεί; Σύμφωνα με το οργανόγραμμα που έχει «μαγειρευτεί» στην Πλατεία Κουμουνδούρου και θα προωθηθεί για ζύμωση και οριστικές ημερομηνίες στο Μαξίμου, η Συμφωνία των Πρεσπών θα επιχειρηθεί να κυρωθεί στη Βουλή των Ελλήνων και σύντομα μάλιστα, για την ακρίβεια τώρα που ο πρωθυπουργός «έχει ρέντα» στις ψηφοφορίες και, φυσικά, έχει την τράπουλα στα χέρια του, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο –για την κυβέρνηση- τρόπο τις συμμαχίες του σε πρόθυμους βουλευτές. Στην ουσία, διέλυσε δύο μικρά κόμματα, αλλά το πράγμα δεν τρίτωσε, αφού ο γίγαντας ο Λεβέντης αντέχει και μπράβο του!
Υπάρχουν και οι γκρίνιες από μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, που θεωρεί αποστάτες όσους εγκατέλειψαν τα κόμματα με τα οποία εκλέχτηκαν βουλευτές, αλλά δεν είναι ανάγκη να το… φωνάζουμε.  Αυτή που θα τους κρίνει ως «μάγκες» ή «προδότες», είναι μόνο η ΙΣΤΟΡΙΑ.
 
*Τη ματιάσανε φαίνεται την ομάδα της Καλαμάτας οι βασικοί της αντίπαλοι και ιδού που ηττήθηκε από τον… Βλαχιώτη. Βεβαίως, υπάρχει τόσο ο χρόνος όσο και η αισιοδοξία για επιστροφή στις επιτυχίες, οπότε οι υποστηρικτές δεν πρέπει να ανησυχούν. Και να θυμούνται σταθερά πως πρέπει να σπεύδουν στο γήπεδο για ηθική, αλλά και οικονομική υποστήριξη. Κυρίως τώρα που, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο κυρ-Σταύρος δε θα ανοίξει ξανά το πορτοφόλι του… 

Γιώργος Αρκουλής