Χιόνι στην Τριφυλία…


15.000 ευρώ δόθηκαν από το Δήμο Τριφυλίας – 5.000 για κάθε Δημοτική Ενότητα, για τεχνητό χιόνι, με σκοπό τον στολισμό των κεντρικών πλατειών.
Γιατί, ως γνωστόν, αν η Τριφυλία δεν έμοιαζε με Ροβανιέμι τα Χριστούγεννα, θα ήταν απλώς “decadence”. Πολιτισμική αναβάθμιση, λοιπόν, του χριστουγεννιάτικου τοπίου, με ψεύτικο χιόνι!
Απορώ, όμως, αυτοί οι σύμβουλοι του δημάρχου δε γνωρίζουν ότι καθετί ψεύτικο που προσομοιάζει σε κάτι άλλο, συνήθως έχει αποτέλεσμα κακόγουστο; Θαρρώ πως σε μια περιοχή, όπως είναι η δική μας, που ακόμη και το τσουχτερό κρύο είναι σπάνιο, ο συγκεκριμένος στολισμός είναι μάλλον πλεονασμός.
Καλύτερα θα ήταν, από το να πετάμε λεφτά ανούσια, να φτιάξει ο Δήμος ένα site στην αγγλική γλώσσα που θα διευκολύνει τους επισκέπτες, δεδομένου ότι στους κόλπους του Δήμου Τριφυλίας συμπεριλαμβάνεται αυτό το μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Costa Navarino, που τόσο πολύ τονίζεται με την πρώτη ευκαιρία η ύπαρξή του από σχεδόν όλους τους αιρετούς…
Τα Χριστούγεννα είναι μέρες αγάπης για το συνάνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης. 15.000 ευρώ θα βοηθούσαν πολύ στη δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου στην πόλη της Κυπαρισσίας, που παρά τις εξαγγελίες δεν έγινε ποτέ..
Ευτυχισμένος ο χιονισμένος νέος χρόνος, Τριφυλία!
Αγάπη παντού! Ειρήνη!
Φωτογραφία με τους χιονισμένους Γαργαλιάνους μπορείς να βρεις παντού…

Ειρήνη Σαμπάνη