«Κανόνι» από επιχείρηση ταχυμεταφορικής στην Καλαμάτα

«Κανόνι» από επιχείρηση ταχυμεταφορικής στην Καλαμάτα

Υπάλληλοι που τους οφείλονται μισθοί και πελάτες που δεν τους έχουν καταβληθεί τα χρήματα των αντικαταβολών από συναλλαγές φαίνεται πως είναι τα θύματα επιχείρησης ταχυμεταφορών που λειτουργούσε στην Καλαμάτα, αιφνιδίως έκλεισε και άδειασε τα γραφεία της μέσα σε μια νύχτα! Για την υπόθεση έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες στην Αστυνομία και τις έρευνες έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
 
Μέσα σε μια νύχτα
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η επιχείρηση είχε τη νέα νομική μορφή μονοπρόσωπης ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας (ΙΚΕ), που έχει κατώτατο όριο εταιρικού κεφαλαίου ενός ευρώ και οι εταίροι της δεν ευθύνονται για τα χρέη της.
Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης επιχείρησης, πάντα σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, χωρίς να ενημερώσει ούτε το προσωπικό του, μέσα σε μια νύχτα άδειασε τα γραφεία και πριν από δύο εβδομάδες έβαλε λουκέτο και εξαφανίσθηκε.
Μάλιστα, καταγγελίες αναφέρουν πως όλες τις προηγούμενες ημέρες έκανε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πώληση πραγμάτων και επίπλων, ενώ από την ημέρα που υπάλληλοι και πελάτες βρήκαν τα γραφεία άδεια και κλειστά, καταργήθηκαν η σελίδα της επιχείρησης στο ίντερνετ και η σελίδα της στο facebook, όπως και το προσωπικό προφίλ του ιδιοκτήτη.
 
Έχασαν τις αντικαταβολές
Οι έξο νυν εργαζόμενοι, όπως και προηγούμενοι, έχουν μείνει απλήρωτοι αρκετούς μήνες, ενώ οι άκρως ανταγωνιστικές τιμές που διαφήμιζε, οδήγησε στη συγκεκριμένη ταχυμεταφορική αρκετές επιχειρήσεις της Καλαμάτας, με τους επιχειρηματίες τώρα να ψάχνουν τις αντικαταβολές που δεν έλαβαν ποτέ από τις αποστολές που έκαναν.
Ταυτόχρονα, καθώς η συγκεκριμένη ταχυμεταφορική δεν είχε δικό της δίκτυο, για τις αποστολές συνεργαζόταν με την ταχυμεταφορική εταιρεία των  ΕΛΤΑ, αφήνοντας και εκεί οφειλή που, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνά τα 7.000 ευρώ.
Χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αλλά και χωρίς κανένας να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του, έχει εξαφανισθεί.
Εκτιμάται ότι η υπόθεση έχει αρκετές προεκτάσεις, ενώ ερευνάται και η παλαιότερη επιχειρηματική δραστηριότητα του συγκεκριμένου ατόμου και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Της Βίκυς Βετουλάκη