“Λαϊκή Συσπείρωση” και πολιτισμός

“Λαϊκή Συσπείρωση” και πολιτισμός

Ο Νίκος Γόντικας υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” παρακολούθησε την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης  ΄΄Φιλουμένα Μαρτουράνο-Γάμος Αλά Ιταλικά, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και προχώρησε, μεταξύ άλλων, στην παρακάτω δήλωση:
«Πολλά συγχαρητήρια στους ερασιτέχνες ηθοποιούς και στο ΔΣ της ομάδας για την εκπληκτική παράσταση που παρουσίασαν. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και ιδιαίτερα οι θεατρικές ομάδες της Καλαμάτας παρουσιάζουν μια πολύ σημαντική δημιουργία και αυτό αποτελεί ένα θετικότατο γεγονός. Το έργο αυτό παρουσιάζεται από το μεράκι και τις θυσίες όλων όσων εμπλέκονται.
Την ίδια ώρα η Περιφέρεια και οι Δήμοι είναι απών από αυτή τη δημιουργία. Η Περιφέρεια δίνει ευτελή ποσά για τον πολιτισμό π.χ για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας την ίδια ώρα που δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική προβολή και τους τουριστικούς ομίλους.
Ο Δήμος Καλαμάτας επιβαρύνει τις θεατρικές ομάδες με υψηλό κόστος  για την πραγματοποίηση των παραστάσεων και διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τα δίδακτρα για τις σχολές της  Φάρις».
Α.Π.