Συνάντηση εργασίας με πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Συνάντηση εργασίας με πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Συνάντηση εργασίας με την πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, Iveta Hricova, είχε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος καθώς και μέλη της Διοίκησης.
Παρουσία αρκετών επαγγελματιών, η πρέσβειρα παρουσίασε τους τέσσερις πυλώνες οικονομίας της Σλοβακίας (Βιομηχανία αυτοκινήτων, Βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών, Έρευνα/ανάπτυξη και Τεχνολογίες πληροφορικής/επικοινωνιών), ενώ περαιτέρω ανέλυσε τα πολλαπλά οφέλη των ελληνικών επενδύσεων στη χώρα της. Τέλος, μας σύστησε τη χώρα της ως τουριστικό προορισμό, παρουσιάζοντας τοποθεσίες και δραστηριότητες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη.
Από την πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βασίλειος Τριγκιλίδας, παρουσίασε τις υφιστάμενες συνθήκες της τοπικής οικονομίας, τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, αλλά και την ανάπτυξη -μέσω του Τουρισμού- που γνωρίζει η περιοχή μας.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η εξεύρεση δυνατοτήτων αμοιβαίας συνεργασίας Σλοβακίας και Μεσσηνίας, έτσι ώστε να εμβαθύνουν και να επεκταθούν ακόμη περισσότερο οι οικονομικές, οι εμπορικές, αλλά και οι τουριστικές μας σχέσεις.
Την πρέσβειρα συνόδευαν ο επίτιμος πρόξενος της Σλοβακίας της Δυτικής Ελλάδος & Πελοποννήσου, Φαίδωνας Κουνινιώτης και ο επίτιμος πρόξενος της Σλοβακίας στα Χανιά, Σταύρος Πατεράκης.