Δηλώσεις των διεκδικητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Δηλώσεις των διεκδικητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ 
«Η νίκη της “Νέας Πελοποννήσου” θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή» 
«Είχα κάνει τη διαπίστωση ότι στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και επιβεβαιώθηκα. Σήμερα, έπειτα από αυτή τη συγκλονιστική σύγκρουση του πολιτικού συστήματος, οι πολίτες της Πελοποννήσου κρατήθηκαν όρθιοι.
Η “Νέα Πελοπόννησος” ενώνει τους πολίτες και δίνει τη δύναμη και τη δυνατότητα να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα μεγάλα προβλήματα. Σήμερα, λοιπόν, η “Νέα Πελοπόννησος” νίκησε. Θα ολοκληρωθεί αυτή η νίκη την επόμενη Κυριακή, μέσα στις επόμενες εκλογές. Και είμαι σίγουρος ότι αυτό που πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια, το να ενώνουμε τους πολίτες και να κρατιούνται όρθιοι, είναι και το μεγάλο μήνυμα που στέλνουμε σε όλη την ελληνική κοινωνία.
Καλώ όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, γιατί αυτή η υπόθεση είναι μια υπόθεση που αφορά στους ίδιους προσωπικά. Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη Κυριακή στις επαναληπτικές εκλογές η “Νέα Πελοπόννησος” θα κληθεί πάλι από τους πολίτες, προκειμένου να συνεχίσει αυτό που εδώ και καιρό έχει αρχίσει.
Όπως έχω πει πολλές φορές, δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να υπάρξουν σε μια πολιτική μάχη συνεργασίες πουθενά κάτω από το τραπέζι. Εμείς παραμένουμε αυστηρά προσηλωμένοι στο πρόγραμμα που έχουμε εξαγγείλει και στη συμφωνία που έχουμε κάνει με τους πολίτες. Υπερασπιζόμαστε το πρόγραμμά μας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα στηρίξουν για άλλη μια φορά αυτή την προσπάθεια που η “Νέα Πελοπόννησος” με συνέπεια από το 2011 τηρεί.
Έτσι όπως αναλύονται μέχρι αυτή την ώρα τα αποτελέσματα, φαίνεται ότι θα υπάρξει μια απόλυτη ισοβαθμία στο θέμα των εκλογικών αποτελεσμάτων. Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι το ότι απεγκλωβιζόμαστε από τους κλυδωνισμούς αυτής της σύγκρουσης και οι πολίτες πιο ελεύθεροι θα μπορέσουν να κάνουν τη δική τους την επιλογή, πάντοτε σεβόμενοι τη βασική μας αρχή. Ότι είναι πολίτες ελευθερόφρονες, πολίτες υπερήφανοι, πολίτες που πιστεύουν και ενισχύουν μόνο τις δικές τους δυνάμεις».     
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ 
«Ο αγώνας μας συνεχίζεται με περισσότερη ένταση» 
«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους Πελοποννήσιους, που μας στήριξαν και μας ψήφισαν σε αυτόν το δύσκολο αγώνα, τον οποίον δώσαμε για το καλό της Περιφέρειάς μας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Γνωρίζω καλά πως πολλοί υποστηρικτές και ψηφοφόροι μας έχουν διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές. Μας ένωσε, όμως, και μας ενώνει το αυτοδιοικητικό πνεύμα και η αγάπη για τον τόπο μας. Ιδιαίτερα αυτούς τους πολίτες, θερμά τους ευχαριστώ.
Ευχαριστώ, επίσης, όλα τα μέλη του συνδυασμού μου, και τα 77, σε όλους τους νομούς, για τον ωραίο και αποτελεσματικό αγώνα που έδωσαν, με ανιδιοτέλεια και με πίστη για το καλύτερο αύριο. Όλοι τους υπήρξαν άξιοι συνεργάτες και θα είναι αύριο – και πάλι – οι άξιοι συνεργάτες για το καλό της Πελοποννήσου.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται με περισσότερη ένταση, για να τελειώνουμε επιτέλους με την εννιάχρονη κακοδιοίκηση, τη ρουσφετολογία, την οικογενειοκρατία, την πελατειακή σχέση, την ιδιοτέλεια, τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, τη διαπλοκή. Είναι αγώνας για την Αυτοδιοίκηση και για την καταξίωση του ρόλου της. Είναι αγώνας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που έχει τα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα από όλες τις Περιφέρειες και δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον.
Εκφράζω τη βεβαιότητα της τελικής νίκης την επόμενη Κυριακή. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε αυτήν την εβδομάδα με αξιοπρέπεια, με επιχειρήματα, για να έρθει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι θα έρθει και θα είναι ένα άριστο και νικηφόρο αποτέλεσμα για την Αυτοδιοίκηση, για τον τόπο μας, για το κοινό συμφέρον»
 
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ 
Ευχαριστίες στους πολίτες 
«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους πολίτες που, ανεξάρτητα από ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση, μας εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσουμε στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, επιβραβεύοντας τη συνέπεια, τη σταθερότητα και την αγωνιστικότητά μας για τα προβλήματα της Πελοποννήσου και των πολιτών της όλα αυτά τα χρόνια.
Δεσμευόμαστε:
Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως μέχρι σήμερα στο δημόσιο βίο.
Να είμαστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η φωνή των κινημάτων των αγωνιζόμενων πολιτών.
Να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες έτσι ώστε μαζί με τους πολίτες και άλλες περιφερειακές δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να συμπορευτούμε μετεκλογικά να δίνουμε τη μάχη για να αποτρέπουμε δυσμενείς εξελίξεις και να επιβάλουμε θετικές λύσεις για τα συμφέροντα των πολιτών ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυρίαρχων δυνάμεων του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού, αλλά και όλους και όλες τους φίλους-ες της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” που δώσαμε με μεγάλη συντροφικότητα και αυταπάρνηση αυτή τη δύσκολη αλλά ωραία μάχη.
Η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” ήρθε για να μείνει και θα συνεχίσει να λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά, για να είναι ο αγώνας της αποτελεσματικός για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων».
  
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ 
«Η “Πελοποννησιακή Συμμαχία” ήρθε για να μείνει» 
«Όπως κατ’ επανάληψη τονίσαμε, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η “Πελοποννησιακή Συμμαχία” ήρθε για να μείνει και θα μείνει να υπηρετήσει με συνέπεια το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Σεβόμαστε την ετυμηγορία του πελοποννησιακού λαού και θα αγωνιστούμε από τη θέση που μας όρισε για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων, την ανάπτυξη της Περιφέρειας και την ευημερία των πολιτών. Είμαστε μια νέα παράταξη που έπρεπε να δώσει τη μάχη μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Η πόλωση, τα επικοινωνιακά μέσα και τα οικονομικά εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι αντίπαλοί μας δεν επέτρεψαν το αυτοδιοικητικό μας μήνυμα και το πρόγραμμά μας να φτάσει σε κάθε σπίτι. Από την άλλη μεριά, ήταν συνειδητή επιλογή από την πλευρά μας να δημιουργήσουμε το συνδυασμό μας με νέα πρόσωπα, που για πρώτη φορά κατέβαιναν στον αυτοδιοικητικό στίβο και ιδιαίτερα με νέα παιδιά που μπορούν να επενδύσουν στο μέλλον γιατί το αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι δεν ολοκληρώνεται σε μια εκλογική αναμέτρηση. Ο αγώνας της “Πελοποννησιακής Συμμαχίας” θα συνεχιστεί πιο έντονα και θα ριζώσει στις καρδιές των πολιτών. Ευχαριστώ όλους όσοι στήριξαν το συνδυασμό μας, δε θα τους διαψεύσουμε, δε θα τους απογοητεύσουμε. Δε θα κάνουμε εκπτώσεις στις αρχές, στις αξίες και στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις».