Κλείσιμο χρονιάς του Κέντρου Νέων Καλαμάτας με δύο εκδηλώσεις

Κλείσιμο χρονιάς του Κέντρου Νέων Καλαμάτας με δύο εκδηλώσεις

Καθώς ο Μάιος έρχεται στο τέλος του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, «είναι καιρός να κλείσουμε έναν ακόμη όμορφο και δημιουργικό κύκλο εκδηλώσεων και εργαστηρίων, αλλά και μια υπέροχη δεκαετία συνεχόμενης λειτουργίας, με δύο υπέροχες εκδηλώσεις.
Την Τετάρτη, 29 Μαΐου, στις 19.00, έχουμε την Παρουσίαση Εργαστηρίων του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, στον πολυχώρο A49 (Αναγνωσταρά 49, πίσω από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας). Μια ευκαιρία να σας δείξουμε πώς περνάμε στα εργαστήριά μας, αλλά και πόσα υπέροχα πράγματα δημιουργούνται στο χώρο μας από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και εισηγητές των εργαστηριών. Χορός, μουσική, ξένες γλώσσες, παιχνίδια και πολλά ακόμη έρχονται για να τα γνωρίσετε και να τα απολαύσετε!
Την Παρασκευή, 31 Μαΐου, στις 21.00 καλωσορίζουμε το καλοκαίρι και κλείνουμε και αυτή τη χρονιά με ένα πάρτι γεμάτο μουσική, χορό και εκπλήξεις στην υπέροχη ταράτσα του Κέντρου Νέων Καλαμάτας.
Κάνοντας έναν απολογισμό για τα 10 χρόνια λειτουργίας, αξίζει να σημειώσουμε πως μέσα στα 10 αυτά χρόνια το Κέντρο Νέων Καλαμάτας έχει την ευτυχία:
-να έχει στηριχθεί από πάνω από 160 ντόπιους εθελοντές, αλλά και πάνω από 150 εθελοντές από χώρες του εξωτερικού
-να έχει προσφέρει εβδομαδιαία εργαστήρια σε πάνω από 3.500 άτομα
-να έχει τη δυνατότητα πλέον να προσφέρει πάνω από 50 εβδομαδιαία εργαστήρια σε 4 μέρες λειτουργίας (Δευτέρα – Πέμπτη)
-να έχει δώσει την ευκαιρία σε πάνω από 6000 άτομα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος (ενημερωτικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, πολιτιστικές κ.ά.) και
-να έχει συνεργαστεί με πάνω από 100 δημόσιους φορείς και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών από την πόλη της Καλαμάτας, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την υλοποίηση από κοινού δράσεων και εκδηλώσεων
-να έχει διοργανώσει πάνω από 260 εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος μόνο του ή σε συνεργασία με άλλους φορείς
-να έχει συμμετάσχει σε πάνω από 45 εκδηλώσεις διοργανωμένες από άλλους φορείς τις πόλης μας και όχι μόνο
-να έχει παρουσιαστεί ως παράδειγμα καλής πρακτικής σε διοργανώσεις και συνέδρια σε όλη την Ελλάδα, και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής
Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, ως εθελοντική δομή, χρωστάει ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εθελοντές του, ντόπιους και από το εξωτερικό, που για 10 χρόνια τώρα πιστεύουν στο όραμα και στηρίζουν τη λειτουργία του, δίνουν ζωή και νόημα στις δράσεις του, το εξελίσσουν ώστε να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο, πιο δυνατό και να μπορεί να προσφέρει το καλύτερο στους ανθρώπους της πόλης μας.
Παράλληλα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλο τον κόσμο που αγκάλιασε το εγχείρημα αυτό και έδωσε το “παρών” στις δραστηριότητές του, αλλά και σε όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Σας περιμένουμε, λοιπόν, να κλείσουμε μαζί την πιο σημαντική –μέχρι στιγμής- χρονιά του Κέντρου Νέων Καλαμάτας».
Να σημειωθεί πως σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.