Συντετριμμένοι οι κατηγορούμενοι σαϊτολόγοι για το θάνατο του Κ. Θεοδωρακάκη

Συντετριμμένοι οι κατηγορούμενοι σαϊτολόγοι για το θάνατο του Κ. Θεοδωρακάκη

Τη βαθιά τους οδύνη και συντριβή για το θάνατο του 54χρονου Κώστα Θεοδωρακάκη έχουν εκφράσει τόσο ο 62χρονος αρχηγός του μπουλουκιού του «Άγιου Σίδερη» όσο και τα άλλα πέντε μέλη του μπουλουκιού που κατηγορούνται.
Χαρακτηριστικά ο 62χρονος συντετριμμένος έχει δηλώσει πως δεν μπορεί να πιστέψει πως από δική του σαΐτα έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε και στο προχθεσινό του ρεπορτάζ το «Θ», από την Εισαγγελία Πρωτοδικών αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για το σαϊτοπόλεμο και το τραγικό περιστατικό.
 
Συγκλονισμένος
Ο 62χρονος αρχηγός του μπουλουκιού, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, συμμετέχει στο σαϊτοπόλεμο, που διοργανώνεται κάθε χρόνο την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμάτα, εδώ και 50 χρόνια. Από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει στους αστυνομικούς βαθιά στενοχωρημένος για το περιστατικό, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να ηρεμήσει από τότε που οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν πως από το δικό του ταγάρι έφυγε η σαΐτα που στέρησε τη ζωή του Κώστα Θεοδωρακάκη.
Όταν πήρε φωτιά το ταγάρι που φορούσε με τις σαΐτες, αντιλήφθηκε πως μία που το τρύπησε έφυγε. Τις υπόλοιπες τις συγκράτησε πατώντας το φλεγόμενο ταγάρι. Όταν ξεκίνησε είχε δέκα σαϊτες και μέχρι εκείνη τη μοιραία στιγμή που πήρε φωτιά, εκτιμά ότι είχε ρίξει τις μισές. «Είναι πολύ τραγικό αυτό που έχει συμβεί και σίγουρα κανείς δεν το ήθελε, πόσω μάλλον εγώ, που δεν μπορώ να πιστέψω ότι από δική μου σαΐτα σκοτώθηκε άνθρωπος. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει γίνει. Λυπάμαι για τον άνθρωπο που χάθηκε και για την οικογένειά του και θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη για ό,τι συνέβη άθελά μου. Ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος από τα μπουλούκια ήθελε ποτέ να τραυματισθεί άνθρωπος» φέρεται να δήλωσε από την πρώτη στιγμή ο 62χρονος.
Τέλος, ο ίδιος έχει σημειώσει ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί δεν ήταν τα καλύτερα και τα προηγούμενα χρόνια είχε διαφωνήσει έντονα και δημόσια, όταν ο Δήμος αποφάσισε να μεταφέρει το σαϊτοπόλεμο στο δημοτικό πάρκινγκ.
 
Μοιραία σαΐτα
Ο 49χρονος κατηγορούμενος σαϊτολόγος συμμετέχει στο έθιμο από μικρό παιδί και τα μοιραία εκείνα λεπτά, που έριχνε επίσης τις σαϊτες του, είδε να περνάει ξυστά από το έδαφος, δίπλα από τα πόδια του, μια σαΐτα και να καταλήγει στους θεατές.
Ο 26χρονος, ο 22χρονος και ο 31χρονος κατηγορούμενοι σαϊτολόγοι δεν αντιλήφθηκαν το περιστατικό, αλλά όταν τελείωσαν τη ρίψη των δικών τους σαϊτών, άκουσαν να φωνάζουν ότι κάποιο άτομο έχει χτυπηθεί και έσπευσαν μαζί με τους υπολοίπους στο σημείο για να βοηθήσουν.
Τέλος, ο 31χρονος από την πρώτη στιγμή έχει περιγράψει ότι την ώρα που έριχνε την τελευταία του σαΐτα, είδε να περνάει από δίπλα του μια αναμμένη και άκουσε πίσω του ένα χτύπημα. Τότε γύρισε και είδε χτυπημένο τον άτυχο Κώστα Θεοδωρακάκη.
Όλοι τους από τη πρώτη στιγμή έχουν εκφράσει τη βαθιά τους θλίψη για το τραγικό γεγονός.

Της Βίκυς Βετουλάκη