Οι …Fantastic Five του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κέρδισαν τις εντυπώσεις στην Λευκωσία

Οι …Fantastic Five του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κέρδισαν τις εντυπώσεις στην Λευκωσία

Με τη συμμετοχή 24 ομάδων από την Ελλάδα και την Κύπρο διεξήχθη στη Λευκωσία, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας καλαθόσφαιρας, με μεγάλο ενδιαφέρον και επιτυχία το 12ο πρωτάθλημα μπάσκετ δικηγόρων. Τον τίτλο κατέκτησε για μια ακόμη φορά η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κερδίζοντας σε έναν δραματικό τελικό, την «οικοδέσποινα» ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας.
Αξιοπρόσεκτη ήταν όμως και η παρουσία της ομάδας της Καλαμάτας, για την οποία η σελίδα www.cyprusbasket.net έκανε ειδικό αφιέρωμα, έχοντας «κλέψει την καρδιά του συντάκτη, Ανδρέα Κόκκινου, ο οποίος της χάρισε το προσωνύμιο «Fantastic Five»!
Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ειδικότερα τα εξής:
Οι… “Fantastic Five” της Καλαμάτας και ο MVP Χάρης Μάραντος!
Έχοντας την τύχη να μεταδώσω ζωντανά αρκετούς αγώνες του 12ου Πανελληνίου Τουρνουά Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας&Κύπρου αλλά και να παρακολουθήσω δια ζώσης ακόμη περισσότερους ήρθα πιο κοντά με διάφορους ανθρώπους τους οποίους δε γνώριζα καν πριν από 1 περίπου βδομάδα.
Όπως είναι λοιπόν φυσικό και έχοντας σαν πάγια αρχή να λειτουργώ ως επί το πλείστον καθοδηγούμενος από το συναίσθημα και όχι τόσο με τη λογική απέκτησα μέσα από τις μεταδόσεις διάφορες συμπάθειες. Μία από αυτές δεν είναι άλλη από την ομάδα της Καλαμάτας.
Γνωρίζοντας αρχικά τον κύριο Ανδρέα Μάρκου (κύριος με Κ κεφαλαίο) και προετοιμάζοντας τις σημειώσεις μου για τον αγώνα Καλαμάτας-Ρόδου διαπίστωσα πως η παρέα αυτή κατέβηκε στο νησί μας λόγω διάφορων ατυχιών με μόλις 5 καλαθοσφαιριστές στη σύνθεση της αφού όπως πληροφορηθήκαμε θέλησαν παρά τους τραυματισμούς να τηρήσουν το λόγο τους και να μην… “κρεμάσουν” τους διοργανωτές.
Οι Μάρκου, Σουρίλας, Ξεροβάσιλας, Γιαλλελης παρέα με τον MVP Μάραντο (ο οποίος αναμένουμε να τύχει αποθεωτικής υποδοχής στην Καλαμάτα) προσκόμισαν δια στόματος του γράφοντος το παρατσούκλι “Fantastic Five” που ελπίζουμε να τους ακολουθεί για πάντα. Τα παιδιά αυτά απέδειξαν περίτρανα πως η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός διδάσκοντας παράλληλα ήθος και αυταπάρνηση πάντοτε μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας.
Εκτός όμως από τις εντυπώσεις η παρέα απ’την Καλαμάτα είχε και την τύχη να έχει στη σύνθεση της τον MVP του τουρνουά Χάρη Μάραντο. Ο πιστολέρο της “Μαύρης Θύελλας” (που λέει και ο Γεωργούντζος) ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με αριθμούς που… τρομάζουν! Οι 29.7 πόντοι μέσο όρο αλλά και τα 20 (!!!) σκουπίδια που μάζευε σε κάθε αναμέτρηση παραπέμπουν περισσότερο σε Forward/Center του NBA και όχι για δικηγόρο που κατέβηκε πενταήμερη στην Κύπρο και ως εκ τούτου πανάξια του απονεμήθηκε αυτό το βραβείο!
Νιώθω τυχερός που γνώρισα τη συγκεκριμένη παρέα και τους εύχομαι ότι καλύτερο τόσο επαγγελματικά όσο και στην… καλαθοσφαιρική τους καριέρα!
Με εκτίμηση, Ανδρέας Κ. Κόκκινος».