Χιλιάδες κόσμου για την 4η Γαλάζια Νύχτα / 2019 στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας

Χιλιάδες κόσμου για την 4η Γαλάζια Νύχτα / 2019 στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας

Την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας κατέκλυσαν χιλιάδες κατοίκων και επισκεπτών, κατά την 4η Γαλάζια Νύχτα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο.
Η εκδήλωση αυτή επισημαίνει την έναρξη της θερινής περιόδου, συμβάλλοντας στην προβολή της Καλαμάτας και των περιχώρων της, την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, τη διασκέδαση των πολιτών, καθώς και την τόνωση της κίνησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της παραλιακής ζώνης. Η 4η Γαλάζια Νύχτα ήταν μια βραδιά με μπάνιο στη θάλασσα, γεμάτη μουσική, χορό, τραγούδι, κέφι και χαμόγελα.
Επίκεντρο της διασκέδασης ήταν ο χώρος που εκτείνεται σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, από την κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας και ανατολικά, στον οποίο πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης, με ραδιοφωνικούς παραγωγούς και DJ, καθώς και συγκροτήματα που έπαιξαν ζωντανά μουσική, χάρισαν στο κοινό μια ξεχωριστή βραδιά, με μουσική, βεγγαλικά και πολλές εκπλήξεις.
Ο Δήμος Καλαμάτας, σε τρία κεντρικά σημεία της ακτογραμμής, είχε προετοιμάσει αντίστοιχες εκδηλώσεις, ενώ όλα σχεδόν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής είχαν οργανώσει παράλληλες δραστηριότητες.
Τα σημεία αυτά ήταν: 1. Κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας, 2. Χώρος έναντι Ιερού Ναού Ανάστασης, 3. Δημοτικό parking οδού Ναυαρίνου.
Για την ασφάλεια των πολιτών, εκτός της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ και της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως ενημερώνει ο Δήμος Καλαμάτας, υπήρξε κάλυψη σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και άμεσης παροχής συνδρομής εκ μέρους του Νοσοκομείου Καλαμάτας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας (διέθεσαν από έναν ιατρό), των Εθελοντών Σαμαρειτών και του Νοσηλευτικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της ομάδας ΓΑΙΑ, της ΟΑΚ 4×4, της Ομάδας Νέων «Δημιοβίτισσα» και της ομάδας «Τηλεπικοινωνιακό Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης Μεσσηνίας», προς τους οποίους εκφράζονται θερμές ευχαριστίες.