Άκρως πετυχημένη η δεύτερη βραδιά Μεσσηνιακής Γαστρονομίας στο “YIAMAS GASTRO BAR”

Άκρως πετυχημένη η δεύτερη βραδιά Μεσσηνιακής Γαστρονομίας στο “YIAMAS GASTRO BAR”

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η δεύτερη βραδιά Μεσσηνιακής Γαστρονομίας που διοργάνωσε το Yiamas Gastro Bar, στο πλαίσιο του κύκλου 4 βραδιών με άρωμα Μεσσηνίας.
Μετά την πρώτη βραδιά με την παρουσίαση των νέων οίνων της Οινομεσσηνιακής Α.Ε, Mati Fortuna, και του μενού οινογνωσίας, ο chef του Yiamas Gastro Bar, Δημήτρης Καρράς, φιλοξένησε ξανά στην κουζίνα του τη Μεσσήνια chef Γεωργία Κουτσούκου. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη Μανιάτικη Κουζίνα και το μενού ήταν το εξής:
Καλωσόρισμα: ψωμί χαρουπιού με φάβα, καρύδια και πετιμέζι
Ορεκτικό: ζεστή σαλάτα, κολοκυθοκορφάδες με κρέμα σφέλα στο φούρνο
Πρώτο πιάτο: τραχανάς με ψητές γαρίδες και δυόσμο
Κυρίως πιάτο: μπαρμπούνια “σαβόρο” με αρωματικό πουρέ σκόρδο
Επιδόρπιο: γαλατόπιτα με φύλλο και σάλτσα κεράσι.
Τα κρασιά που συνόδευσαν τα πιάτα ήταν από μεσσηνιακούς αμπελώνες. Τη δε μουσική επιμέλεια είχε, όπως πάντα, ο dj του Yiamas Gastro Bar, Jimmy Konstantopoulos.
Τη βραδιά τίμησαν φίλοι και θαμώνες του Yiamas, σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Ξεχωριστό ήταν και το άψογο και προσωποποιημένο σέρβις από τη στιγμή της υποδοχής έως το τέλος.
Το ραντεβού πλέον ανανεώθηκε για τη 3η βραδιά Μεσσηνιακής Γαστρονομίας, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, με μενού οινογνωσίας και παρουσίαση κρασιών από την Οινοποιία Ψαρούλη.