ΚΙΝ.ΑΛ: Ναι στη συνεργασία Μπουντρούκα-Νίκα, όχι στην ανάληψη θέσης εκτελεστικής εξουσίας

ΚΙΝ.ΑΛ: Ναι στη συνεργασία Μπουντρούκα-Νίκα, όχι στην ανάληψη θέσης εκτελεστικής εξουσίας

Την Τετάρτη 02/10/2019, στην Τρίπολη, συνεδρίασαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές του Κινήματος Αλλαγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή των τοπικών βουλευτών, των μελών της ΚΠΕ που προέρχονται από τους εν λόγω νομούς, καθώς και των αντίστοιχων γραμματέων των Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος. Θέμα της σύσκεψης στην οποία παρευρέθηκε και συντόνισε ο γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ήταν η εκτίμηση της κατάστασης που διαμορφώθηκε στην Περιφέρεια με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα περιφερειακή διοίκηση και τη θέση του κόμματος για τη στάση που θα κρατήσει η παράταξη «Πελοποννησιακή Συμμαχία», η οποία στηρίχθηκε από το Κίνημα Αλλαγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Στη συνεδρίαση, στην οποία παρευρέθηκαν και μέλη της περιφερειακής παράταξης, παρουσία του επικεφαλής αυτής Γ. Μπουντρούκα, ακούστηκαν όλες οι απόψεις και μέσω ενός δημιουργικού διαλόγου κατατέθηκε πλήθος προτάσεων σχετικά με τη στάση και τον τρόπο που κρίνεται από τα κομματικά όργανα ότι πρέπει να δραστηριοποιηθεί η περιφερειακή παράταξη.
Κατά πλειοψηφία, τα μέλη των κομματικών οργάνων κατέληξαν στην ακόλουθη δήλωση: Σεβόμενοι την αυτονομία της περιφερειακής μας παράταξης «Πελοποννησιακή Συμμαχία», τασσόμαστε υπέρ μιας παρεμβατικής λειτουργίας προγραμματικής διεκδίκησης, χωρίς την ανάληψη θέσης εκτελεστικής εξουσίας στο υφιστάμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Δημήτρης Ανδριανόπουλος