Μόλις το 1/4 των αναμενόμενων δικαιωμάτων στη Μεσσηνία έχουν συλλεχθεί για το Κτηματολόγιο

Μόλις το 1/4 των αναμενόμενων δικαιωμάτων στη Μεσσηνία έχουν συλλεχθεί για το Κτηματολόγιο

Ίσα που έχει ξεπεράσει το 25% η Μεσσηνία, όσον αφορά στην κατάθεση των δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο και απομένουν ακόμα περίπου 2 μήνες μέχρι να λήξει και η δεύτερη παράταση που δόθηκε για την περιοχή.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το ecopress για όλη την Ελλάδα, η Μεσσηνία φαίνεται να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, από την Ελληνικό Κτηματολόγιο εκφράζουν «συγκροτημένη αισιοδοξία» για την πορεία της συλλογής δηλώσεων στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης.
 
Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία η συλλογή των δηλώσεων ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου 2019 και η ημερομηνία της παράτασης που τρέχει εκπνέει στις 29 Νοεμβρίου 2019 για κατοίκους και εσωτερικού και εξωτερικού.
Τα δικαιώματα που αναμένεται να κατατεθούν για την περιοχή μας ανέρχονται σε 812.611.
Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύθηκε, στη Μεσσηνία, μέχρι 25 Σεπτεμβρίου, τα δικαιώματα που είχαν συλλεχθεί από το Κτηματολογικό Γραφείο ήταν 213.579, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 26,28%. Ωστόσο, είναι λίγο πιο πάνω από το μέσο όρο (24,5%) των περιοχών της Ελλάδας που έχουν καταληκτική ημερομηνία στις 29 Νοεμβρίου.
 
Ποσοστά άλλων περιοχών
Σύμφωνα με πηγές του Κτηματολογίου, «έστω και την τελευταία στιγμή, δηλαδή λίγο πριν από την εκπνοή των παρατάσεων, η προσέλευση των ιδιοκτητών αρχίζει να μεγαλώνει». Ενδεικτικά είναι τα ποσοστά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Κτηματολόγιο (έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2019).
Στα Δωδεκάνησα (Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως και Ρόδος) η συλλογή δηλώσεων έφτασε στο 75% (για την ακρίβεια στο 74,87%). Στις περιοχές όπου η προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου (όπως είναι για παράδειγμα, η Δράμα, η Καβάλα, τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, η Βοιωτία, η Φωκίδα, η Ηλεία, το Λασίθι κ.ά.) η συμμετοχή ανέρχεται στο 36,39%. Και στις περιοχές που λήγει στις 29 Νοεμβρίου 2019 (Καστοριά, Φλώρινα, Μαγνησία -Σποράδες, Εύβοια, Αχαΐα, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία, Σάμο, Χίο, Ικαρία) ο μέσος όρος της προσέλευσης ανέρχεται σε 24,5%. Συνολικά, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου έχουν δηλωθεί συνολικά 4.346.191 δικαιώματα.

Της Βίκυς Βετουλάκη