Αντιφασιστική Κίνηση: Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στην Καλαμάτα

Αντιφασιστική Κίνηση: Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στην Καλαμάτα

Οι φυλακές της Καλαμάτας  έκλεισαν – όχι σε νέα κάτεργα

Η εντεινόμενη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης κατά των προσφύγων και των μεταναστών στρώνει για μια ακόμη φορά το δρόμο στους φασίστες που παριστάνουν τους «αγανακτισμένους κατοίκους».
«Απελάστε τους λαθροεισβολείς. Κλείστε τα σύνορα. Μην αφήσετε να μας διαβρώσουν. Να κάνετε κόλαση τη ζωή τους», είναι μερικές από τις κτηνώδεις εκφράσεις μίσους κατά προσφυγομάνων με βρέφη, κατά μικρών παιδιών, κατά ανθρώπων κατατρεγμένων από τους πολέμους που τρέχουν για να σωθούν.
Η ίδια, δηλαδή, ρατσιστική συνταγή που εφαρμόστηκε και παλιότερα και έθρεψε τη Χρυσή Αυγή.
Το προσφυγικό δε δημιουργήθηκε από μόνο του. Είναι αποτέλεσμα των μακρόχρονων ιμπεριαλιστικών πολέμων στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, που άφησαν πίσω τους μόνο αίμα, δυστυχία και ερείπια. Είναι αποτέλεσμα της καταλήστευσης της αφρικανικής ηπείρου από το δήθεν πολιτισμένο κόσμο.
Κανείς δε φεύγει απ’ τον τόπο του όταν μπορεί να ζήσει σ΄αυτόν.
Γι’ αυτό και λέμε: Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι! 
Δε θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο δεσμωτήριο και νεκροταφείο ψυχών, επειδή έτσι επέλεξε η Ε.Ε και αποδέχτηκαν οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Να σπάσουν τώρα τα τείχη της Ε.Ε. Να έχουν δυνατότητα μετακίνησης οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις χώρες που επιθυμούν. Να γίνει άμεση επανένωση των οικογενειών.
Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, και ο αντιδραστικός νόμος της κυβέρνησης Ν.Δ., που περιορίζει ασφυκτικά την παροχή ασύλου και φυλακίζει την προσφυγιά.
Να κλείσουν τώρα όλες οι Μόριες και οι Αμυγδαλέζες της ντροπής, όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης «ανοικτού» ή «κλειστού» τύπου.
Να σταματήσουν οι πόλεμοι. 
Σήμερα στοιχειώδης ανθρωπισμός απαιτεί να ανοίξουμε τις πόλεις. Να έρθουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να ζήσουν μαζί μας μέσα στις πόλεις, σε ξενοδοχεία, σε αχρησιμοποίητα κτήρια, σε κλειστά σπίτια και διαμερίσματα, με όλα τα δικαιώματα.
Όλα τα προσφυγόπουλα να πηγαίνουν στα πρωινά σχολεία, με την κατάλληλη υποστήριξη. Να έχουν όλοι πρόσβαση σε υγεία, συγκοινωνία, εργασία, με στήριξη των δημόσιων υπηρεσιών για όλους.
Όσο για τα χρήματα; Να πληρώσει η Ε.Ε. και το Κεφάλαιο, που κερδίζει από τις επεμβάσεις στην περιοχή και ξέρει να ταΐζει εργολάβους και ΜΚΟ από τα κονδύλιά της, οικοδομώντας άθλιες Μόριες.