Εκδήλωση για τη λίπανση της ελιάς


Μια σημαντική εκδήλωση με αφορμή τη νέα ελαιοκομική περίοδο διοργάνωσε προχθές ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Δάρας» σε συνεργασία με την Ένωση Μεσσηνίας. Η εκδήλωση, που αφορούσε στη λίπανση της ελιάς, διεξήχθη στο Δημοτικό Σχολείο του Δάρα, το οποίο ο πολιτιστικός σύλλογος έχει διαμορφώσει εδώ και καιρό σε ένα φιλόξενο και ιδανικό χώρο για εκδηλώσεις.
Στην κατάμεστη αίθουσα ο γεωπόνος της «Άλφα Γεωργικά Εφόδια» και συνεργάτης της Ένωσης Μεσσηνίας, Γιάννης Κορωναίος και ο γεωπόνος της Ένωσης Μεσσηνίας από το Πρατήριο Μεσσήνης, Γιώργος Μαρκόπουλος, πρόσφεραν πλήρη επιστημονική ενημέρωση τόσο για τη σωστή λίπανση της ελιάς όσο και για το σωστό κλάδεμα, τη σωστή αντιμετώπιση ζιζανίων, γλοιοσπόριου, δάκου κ.τ.λ.
Παρευρέθηκαν ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάσκαρης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Δάρας Σταύρος Βέλμαχος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Δροσιάς Γιώργος Γιαννόπουλος και ο πρόεδρος του Συνεταιριστικού Ελαιοτριβείου, Χρήστος Μπαρούτος.
Από την Ένωση Μεσσηνίας η διοικητική σύμβουλος και μέλος του συλλόγου, Δήμητρα Πολίτη, που είχε και την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος Γιώργος Κατσούλης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Γιάννης Πάζιος, ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Νικόλαος Ποδοχωρίτης, η υποδιευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Φωτεινή Νικολοπούλου, τα στελέχη του Υποκαταστήματος στη Μεσσήνη Λίλα Λουκαρέα και Αντώνης Χριστόπουλος, καθώς και ο γεωπόνος του Πρατηρίου της Ένωσης Μεσσηνίας στην Πύλο, Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος.

avatar
  Subscribe  
Notify of