Νάντια Γιαννακοπούλου: «Θέλουμε έναν Ποινικό Κώδικα δίκαιο κι όχι τιμωρό»

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Θέλουμε έναν Ποινικό  Κώδικα δίκαιο κι όχι τιμωρό»

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Β2 Δυτ. Τομέα Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης περί τροποποίησης Ποινικού Κώδικα, Ποινικής Δικονομίας  και συναφείς διατάξεις.
«Θέλουμε έναν Ποινικό Κώδικα δίκαιο κι όχι τιμωρό, κι οφείλουμε να αντιληφθούμε πως επειδή οι κοινωνικές συνθήκες αλλάζουν, έτσι και οι Κώδικες πρέπει να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα» σημείωσε σχετικά.
Σύμφωνα με τη βουλευτή Β2 Δυτ. Τομέα Αθήνας, «προτιμήσατε να συμπυκνώσετε μόλις σε δέκα άρθρα τροποποιήσεις υπερδιπλάσιων διατάξεων τόσο του Ποινικού Κώδικα όσο και του Κώδικα της Ποινικής Δικονομίας, κάτι που συνιστά για άλλη μία φορά δείγμα κακής νομοθέτησης από την κυβέρνηση. Ειδικά με το άρθρο 7, όπου έχετε πάνω από 60 αλλαγές στον ΚΠΔ σε ένα άρθρο. Γιατί το κάνατε αυτό; Σίγουρα όχι τυχαία. Ενσωματώνετε στα ίδια άρθρα αναγκαίες τροποποιήσεις ή ενσωματώσεις ευρωπαϊκών οδηγιών, που εμφανώς θα υπερψηφίζαμε, μαζί με διατάξεις που όχι μόνο πάσχουν νομικά, αλλά καταδεικνύουν τη συντηρητική αντιμετώπισή σας σε ζητήματα Δικαίου».
Τέλος, η βουλευτής τόνισε: «Για εμάς η Δικαιοσύνη όταν δεν προσκρούει σε ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας και όταν δεν αντιτίθεται στις αρχές του νομικού φιλελευθερισμού, δε συγχωρεί καμία πολιτική αντιπαράθεση. Όμως, εδώ, με τον τρόπο που φέρνετε τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι αυτό δεν είναι επιτελικό κράτος όπως θέλετε να εγκαθιδρύσετε, αλλά παλιά καλή βαλκανική δεξιά…».