Η Brussels Airlines εγκαταλείπει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Η Brussels Airlines εγκαταλείπει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Αισιοδοξία για την κίνηση του καλοκαιριού  
Μια πτήση που είχε αυξημένη κίνηση δε θα συνεχιστεί φέτος το καλοκαίρι στο αεροδρόμιο Καλαμάτας. Πρόκειται για την αεροπορική σύνδεση με τις Βρυξέλλες από την εταιρεία Brussels Airlines, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, το πρώτο δεκάμηνο του 2019 είχε 2.263 αφίξεις.

Από ό,τι φαίνεται, η Καλαμάτα δε θα είναι η μόνη ελληνική πόλη στην οποία η Brussels Airlines σταματά τα δρομολόγιά της, μιας και είχε συνεργασία με την Τhomas Cook, οπότε το κλείσιμο της δεύτερης αναγκάζει τη βελγική εταιρεία να μειώσει τους ελληνικούς προορισμούς.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την εντεταλμένη στον τομέα του τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Άννα Καλογεροπούλου, μας επιβεβαίωσε την είδηση, αν και μας είπε ότι ακόμα γίνονται προσπάθειες από πλευράς Περιφέρειας και Costa Navarino να μη διακόψει το δρομολόγιο η εταιρεία.
Να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν κάνει κρατήσεις εισιτηρίων για την περίοδο που θα ξεκινούσε η πτήση, αλλά ενημερώθηκαν από την εταιρεία ότι ακυρώνονται και θα μεταφερθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ειδικότερα, η κα Καλογερόπουλου δήλωσε για το ζήτημα ότι, όπως όλα δείχνουν, η Brussels Airlines δε θα συνεχίσει τη σύνδεσή της με την Καλαμάτα, με τους ανθρώπους πάντως της Costa Navarino και της Περιφέρειας να προσπαθούν να τη μεταπείσουν. Πρόσθεσε δε ότι η Brussels Airlines ως εταιρεία πολιορκείται από πάρα πολλές πλευρές, ενώ οι άνθρωποί της υποστήριξαν η γραμμή της Καλαμάτας δεν ήταν προσοδοφόρα.
Όσο για ενδεχόμενη ευθύνη της Περιφέρειας, η κα Καλογερόπουλου ανέφερε ότι βοήθησε οικονομικά και τη συγκεκριμένη εταιρεία, παρ’ όλα αυτά δε θέλει να συνεχίσει το δρομολόγιο. Ωστόσο, εξήγησε ότι την όλη πρωτοβουλία και το τρέξιμο, καλώς ή κακώς, κάνουν άνθρωποι της Costa Navarino, αφού έχουν την τεχνογνωσία και το μηχανισμό. Έτσι, διεκδικούν πάρα πολλές πτήσεις και όταν ζητηθεί η βοήθεια της Περιφέρειας, αυτή τη δίνει.
 

Νέες πτήσεις και αισιοδοξία
Πέραν της αποχώρησης της Brussels Airlines, η κα Καλογερόπουλου δήλωσε αισιόδοξη, αφού προστίθενται νέες συνδέσεις για φέτος, όπως με την Qatar Airways, μιλώντας για ένα μεγάλο άνοιγμα.
Γενικότερα για τη χρονιά που ξεκινά σε λίγους μήνες, προέβλεψε ότι θα είναι καλή, ενώ από την Περιφέρεια γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί το κενό της Τhomas Cook.
Βέβαια, πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας- ανέφερε- ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πάει προς ιδιωτικοποίηση, για να προσθέσει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καλή εξυπηρέτηση, αφού δεν υπάρχει επαρκής χώρος αναμονής, δεν υπάρχει χώρος αφίξεων, καθώς και αναχωρήσεων, κι όταν οι πτήσεις αναχωρούν όλες μαζί, επικρατεί χάος.
Κλείνοντας σημείωσε ότι μόνο με την Brussels Airlines υπάρχει θέμα, μιας και έχουν προστεθεί πτήσεις, ενώ γίνονται συζητήσεις και με άλλες εταιρείες, όπως την Air Serbia, Όπως όλα δείχνουν, μάλιστα, θα ξεκινήσει αεροπορική σύνδεση με τη Σερβία, διότι καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον από τους Σέρβους για διακοπές στην Καλαμάτα και την περιοχή της Κυπαρισσίας.
Γενικότερα, σχολίασε, στόχος είναι οι απευθείας συνδέσεις, κι αυτό είναι που επιδιώκουν σε εκθέσεις που συμμετέχουν και σε συζητήσεις που κάνουν.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση