«Καν’ το να συμβεί»! Όταν αποφασίζεις να δεις τα πράγματα θετικά…

«Καν’ το να συμβεί»! Όταν αποφασίζεις να δεις τα πράγματα θετικά…

Ένα ξεχωριστό πρότζεκτ, γεμάτο θετική ενέργεια και ματιά, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στον πολυχώρο Α49 στην Καλαμάτα.
Πρόκειται για το «Κάν’ το να συμβεί», μια ιδέα που γεννήθηκε και υλοποιείται από την κυρία Καλλιόπη Χιουτέα, η οποία έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών ατόμων που ετοιμάζουν την παραπάνω εκδήλωση.
Εμείς μιλήσαμε με την κα Χιουτέα, η οποία εξήγησε το πρότζεκτ και τι θέλει η ίδια, όπως και η ομάδα του «Κάν’ το να συμβεί», να περάσει σε εμάς.
Η ιδέα, όπως είπε, ξεκίνησε όταν στο κατάστημα που δουλεύει, έβλεπε τους πελάτες να συμπεριφέρονται περίεργα σε άτομα που είχαν πολλές φορές εμφανή προβλήματα. Από την πλευρά της προβληματίστηκε, γιατί η πλειοψηφία του κόσμου να γκρινιάζει και μόνο ελάχιστοι να είναι δυναμικοί και να αντέχουν, κι όλο αυτό, όπως εξήγησε, να επηρεάζει τόσο την ίδια όσο και τους περισσότερους αρνητικά. Έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει σεμινάρια αυτοβελτίωσης, τα οποία την «έβγαλαν από το καβούκι της», καταφέρνοντας να δει ότι όλοι πρέπει να εστιάζουμε στο καλό και όχι στο άσχημο.
Αυτό, λοιπόν, ήταν που η κα Χιουτέα ήθελε να μοιραστεί και να περάσει στον κόσμο, και κάπως έτσι άρχισε το «Κάν’ το να συμβεί»…
Όπως μας ανέφερε ακόμη, η εκδήλωση θα αποτελείται από ενδυναμωτικές αφυπνιστικές ομιλίες, με τις οποίες τα μέλη της ομάδας επιδιώκουν οι κάτοικοι της Καλαμάτας να βρουν τη λάμψη που κρύβουν μέσα τους, καθώς κατά την ίδια όλοι είμαστε ικανοί να κάνουμε τα πάντα.
Πρόσθεσε, δε, ότι οι ομιλητές είναι άνθρωποι που την επηρέασαν και την ενέπνευσαν να γίνει καλύτερη, πιστεύοντας ότι θα βοηθήσουν και άλλον κόσμο να δει τα πράγματα διαφορετικά.
Όσο για τα σχέδια της ομάδας, η κα Χιουτέα μάς είπε ότι από τη μέχρι σήμερα ανταπόκριση βλέπει ότι όλο αυτό θα συνεχιστεί, καθώς όσο περνά ο καιρός η κίνηση αγκαλιάζεται από περισσότερο κόσμο.
 
Οι ομιλητές
Ομιλητές στην εκδήλωση της 11ης Ιανουαρίου θα είναι ο Γιώργος Λαζαρίδης, πρωταθλητής τένις με αμαξίδιο, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, αθλητής στίβου με τύφλωση, η Μιράντα Γκούνη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, η Ζέτα Δούκα, ηθοποιός – ιδρύτρια της ΜΚΟ Ανάσα, η Βασιλική Τσιρίμπα, παιδαγωγός και εισηγήτρια σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης και ο Διονύσης Μπουγάς, ψυχολόγος -ιδρυτής της “Μεταμόρφωσις”.
  
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση