Ο δήμαρχος Καλαμάτας στο Ναύπλιο για την ανταποδοτική ανακύκλωση

Ο δήμαρχος Καλαμάτας στο Ναύπλιο για την ανταποδοτική ανακύκλωση

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, παρέστη προχθές το μεσημέρι κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και του δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου, στα εγκαίνια του πολυχώρου ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο λιμάνι Ναυπλίου (νέος σταθμός ΟΣΕ), που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Προγράμματος «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά την εκδήλωση μίλησαν ο υπουργός Εσωτερικών, ο δήμαρχος Ναυπλιέων και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα και, σε συζήτηση που είχε ο δήμαρχος με τον υπουργό Εσωτερικών, του ζήτησε αυτό να έλθει και στην Καλαμάτα, όπου μια τέτοια προσπάθεια είχε ξεκινήσει προ μερικών ετών, αλλά δεν αδειοδοτήθηκε τότε. Ο κ. Θεοδωρικάκος αντιμετώπισε θετικά την πρόταση του Θ. Βασιλόπουλου.

Επίσης, ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Μούργο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΧΑΝ A.B.E.E, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ανακύκλωσης συσκευασιών και προβαίνει σε κατασκευή μηχανημάτων, τοποθέτηση, λειτουργία και εμπορική αξιοποίηση των Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Ο Θ. Βασιλόπουλος συζήτησε με τον Π. Μούργο την εγκατάσταση ενός πολυχώρου ανταποδοτικής ανακύκλωσης και στην Καλαμάτα.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της ανταποδοτικής ανακύκλωσης το αντίτιμο που λαμβάνει ο πολίτης για 33 αλουμινένια κουτάκια είναι 1 ευρώ.