Ωδείο: Παράσταση με τη «Μουσική των Ποιητών» και διάλεξη Ξανθούλη για την Αναγέννηση

Ωδείο: Παράσταση με τη «Μουσική των Ποιητών» και διάλεξη Ξανθούλη για την Αναγέννηση

Το 2020, μια χρονιά ορόσημο για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, μιας και κλείνει 35 χρόνια λειτουργίας, ξεκινά έτσι όπως τελείωσε το 2019: δυναμικά και μουσικά! Τα παραπάνω επισημαίνει ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, και κατόπιν αναφέρεται στις προσεχείς εκδηλώσεις του Ωδείου:

«Σήμερα, στις 21.00, στο αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος” (Αριστομένους 95), υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με μία μοναδική παράσταση, για την οποία συνεργάζονται τρεις εξαιρετικοί καλλιτέχνες. Στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, η Κατερίνα Παλαιολόγου στο τραγούδι, η Παναγιώτα Ηλιοπούλου στην αφήγηση και ο Αντώνης Κουφουδάκης στην κιθάρα, μας ταξιδεύουν με τέσσερις κύκλους τραγουδιών σπουδαίων ποιητών, αλλά και σπουδαίων συνθετών.

Ο Γ. Ρίτσος, ο Ο. Ελύτης και ο Ν. Γκάτσος συναντούν τον Μ. Θεοδωράκη, τον Στ. Γυφτάκη και τον Μ. Χατζιδάκι αντίστοιχα, ενώ την παράσταση “Η Μουσική των ποιητών” συμπληρώνουν τέσσερα παραδοσιακά ισπανικά ποιήματα, μελοποιημένα από τον F.G. Lorca. Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας:  Σήμερα 9.00-14.00, καθώς και μία ώρα πριν από την παράσταση στο αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος”.

Στη συνέχεια, αύριο στις 19.00, συναντούμε για άλλη μια φορά, στο γνωστό μας πια Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το δρα Νίκο Ξανθούλη, για την τρίτη στην σειρά διάλεξη, με θέμα αυτή τη φορά την Αναγέννηση. Ο δρ. Νίκος Ξανθούλης θα αναζητήσει μαζί σας όλες τις πτυχές αυτού του φαινομένου, που άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας. Είσοδος ελεύθερη».