«Γεύσεις του ’21»!


Στo πλαίσιο του Προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» έρχεται η δεύτερη παρουσίαση εδεσμάτων και συνταγών του 1821, με θέμα «Γεύσεις του 21» και, μάλιστα, περισσότερο εμπλουτισμένη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, στις 5.00 το απόγευμα, και αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Στη διοργάνωση αυτή οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέα εδέσματα του 1821, όπως αυτά προέκυψαν από τη μελέτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μαγειρεμένα από σπουδαστές και chefs του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ. Εκτός, όμως, από τα ανανεωμένα πιάτα που θα γευτούν οι επισκέπτες, θα παρουσιαστούν και βήμα βήμα ορισμένες από τις παραδοσιακές, αυθεντικές συνταγές του 1821, αλλά και μεταγενέστερων χρόνων.

Στόχος της εκδήλωσης παραμένει το να διατεθούν οι συνταγές αυτές και τα εδέσματα στο ευρύ κοινό κατά την περίοδο του Μαρτίου 2020 μέσα από τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.