Κλείνει λόγω γρίπης το σχολείο Ασπροχώματος

Κλείνει λόγω γρίπης  το σχολείο Ασπροχώματος

Η γρίπη αρχίζει να εξαπλώνεται και στα σχολεία της Καλαμάτας και ήδη με ανακοίνωση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, έπειτα από αίτημα της διευθύντριας Ιωάννας Σινάπη, αποφάσισε να προχωρήσει σήμερα σε απολύμανση του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου του Ασπροχώματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κας Σινάπη στο “Θ”, η απόφαση ήταν επιβεβλημένη, μια και έχουν ήδη καταγραφεί κρούσματα γρίπης.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας, με χθεσινή του εγκύκλιο προς τις σχολικές μονάδες, αποφάσισε ότι οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής  γρίπης θα καταχωρούνται, αλλά δε θα προσμετρώνται έως πέντε ημέρες.

Οδηγίες στα σχολεία
Πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας είχε αποστείλει οδηγίες για την εποχική γρίπη με στόχο την προφύλαξη μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού. Όπως αναφερόταν στην εγκύκλιο, «με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα της εποχικής γρίπης, έχει ξεκινήσει η περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα, ενώ τονίζεται εκ νέου η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης».

«Κατά την τρέχουσα περίοδο η δραστηριότητα της γρίπης κυμαίνεται στα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα, θα πρέπει όμως για προληπτικούς λόγους να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης» αναφέρεται ακόμη στο κείμενο, που θυμίζει ότι σκοπός της  αποτελεί η ενημέρωση των εργαζομένων, των παιδιών των σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, όλων των φροντιστηρίων και γενικότερα των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας σε ό,τι αφορά τα συμπτώματα της γρίπης, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος και τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του ιού.