Πράσινα, προοδευτικά και αισιόδοξα… τα μηνύματα από την κοπή πίτας του ΚΙΝ.ΑΛ. Μεσσηνίας

Πράσινα, προοδευτικά και αισιόδοξα… τα μηνύματα από την κοπή πίτας του ΚΙΝ.ΑΛ. Μεσσηνίας

Το δίμηνο πολιτικό διάλογο με τη βάση του Κινήματος Αλλαγής, εν όψει της πολιτικής και ιδεολογικής συνδιάσκεψής του (14-15 Μαρτίου), εγκαινίασε τις προηγούμενες ημέρες η Χαριλάου Τρικούπη.

Στο πλαίσιο αυτό έδωσε προς εσωτερική διαβούλευση (για τα μέλη) τα πρώτα πολιτικά κείμενα και σχέδια εισηγήσεων για τις έξι θεματικές ενότητες που θα απασχολήσουν τη συνδιάσκεψη, ενώ από το κόμμα της Κεντροαριστεράς στη σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για μια πολιτική διαδικασία «από κάτω προς τα πάνω», με σκοπό ένα κόμμα ανοιχτό στα μέλη και χρήσιμο για την κοινωνία.

Ταυτοτικό στοιχείο της φυσιογνωμίας που θέλουν να προσδώσουν στον κεντροαριστερό φορέα οι συντάκτες των εισηγήσεων είναι ο προοδευτικός λόγος έναντι της συντηρητικής προσέγγισης, οι φιλοπεριβαλλοντικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το κοινωνικό κράτος και η ψηφιακή οικονομία με σύγχρονους όρους τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

Εν μέσω των παραπάνω εξελίξεων, προχθές η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του κόμματος έκοψε την πίτα της χρονιάς, παρουσία του γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, και της Νάντιας Γιαννακοπούλου, βουλευτή στο Δυτικό Τομέα Αττικής και πρώην βουλευτή Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Α49 και άνοιξε με τοποθέτηση του γραμματέα στη Μεσσηνία, Δημήτρη Ανδριανόπουλου, ο οποίος κάλεσε σε συστράτευση τα μέλη του κόμματος, προκειμένου τα επόμενα χρόνια το Κίνημα Αλλαγής να κυριαρχήσει και πάλι στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων,  ότι υπάρχει μεγάλος πολιτικός χώρος, την εμπιστοσύνη του οποίου μπορεί να κερδίσει ξανά το ΚΙΝΑΛ,  «υπάρχει πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου που μπορεί να ήταν παλιά στην παράταξή μας και ψάχνει διεξόδους. Και αυτές τις διεξόδους πρέπει να τις δώσουμε. Ο χώρος, λοιπόν, υπάρχει, η πολιτική μας πρόταση υπάρχει, το οργανωτικό μας σχέδιο υπάρχει και το σημαντικότερο απ’ όλα, σε αντίθεση με τα μέσα ενημέρωσης που έχουν οι άλλοι για να χτίζουν τα δικά τους τεχνητά δίπολα, εμείς έχουμε ανθρώπους και στελέχη. Έχουμε ανθρώπους και στελέχη πολύ ικανότερα από όλους τους άλλους πολιτικούς χώρους».

Από την πλευρά της, η Νάντια Γιαννακοπούλου εμφανίστηκε αισιόδοξη για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο οι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που μπορούν να επιστρέψουν επειδή δεν ικανοποιήθηκαν οι προσδοκίες τους από τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι και το 1.000.000 ψηφοφόροι που από το 2009 απέχουν από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος και στους οποίους το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να δώσει την πολιτική προοπτική που επιζητούν.  

Α.Π.