Η Πάτρα διαμαρτύρεται για το Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα και κλείνει το δρόμο

Η Πάτρα διαμαρτύρεται για το Πάτρα –  Πύργος – Τσακώνα και κλείνει το δρόμο

Η Μεσσηνία απλώς κλείνει τα μάτια  

Στον αποκλεισμό του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου προχωρά σήμερα το πρωί ο Δήμος Πατρέων, με κεντρικό αίτημα την άμεση εκκίνηση των εργασιών κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου με αλλαγή χάραξης και χωρίς διόδια.

Η διαμαρτυρία θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι η άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια, καθώς και η νότια χάραξη του οδικού δικτύου από την περιοχή του Μιντιλογλίου έως και πέρα από την Κάτω Αχαΐα, με σκοπό την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους.

Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος Πατρέων στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στο σύνολο του δρόμου μέχρι και την Τσακώνα, διεκδικώντας την κατασκευή του, ενώ η Μεσσηνία και οι φορείς της παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από τον… καναπέ!

Κινητοποίηση
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: «Όχι άλλο αίμα στην “εθνική καρμανιόλα” για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις. Είναι η ώρα του αγώνα. Όλοι στον αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου την Τρίτη 21 Γενάρη στις 11.00 το πρωί, στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης (ΒΙ.ΠΕ.).

Τώρα έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια. Νότια χάραξη για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους. Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Πύργου – Τσακώνας.

Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να έχει κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές.

Όμως, ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και τη λειτουργία του, και η λογική “κόστους – οφέλους” καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες.

Ο σχεδιασμός της Πατρών – Πύργου καταστρέφει οικισμούς και χωριά και υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον. Γι’ αυτό διεκδικούμε τη νότια χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας, για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά, να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.

Ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος, γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στη χρήση του χωρίς διόδια».

Της Βίκυς Βετουλάκη