Καλαμάτα- Αιγάλεω 0-1: Νέα χρονιά, ίδια γεύση… (βίντεο)


Η χρονιά άλλαξε, το ρόστερ άλλαξε σε σημαντικό βαθμό, η εικόνα όμως της Καλαμάτας παρέμεινε ίδια, η απογοήτευση συνεχίζεται και το αρνητικό σερί για την τοπική μας ομάδα διευρύνθηκε με 9 ήττες σε 10 ματς για το πρωτάθλημα της Football League, με τη σημερινή, εντός έδρας να είναι ιδιαίτερα οδυνηρή, σκορπίζοντας τις προσδοκίες για μια νέα αρχή. Κόντρα σε έναν ιστορικό αντίπαλο, το Αιγάλεω, που επίσης κατέληξε να δίνει «μάχη» σωτηρίας, η Μαύρη Θύελλα έκανε κακό ποδαρικό για το 2020 και για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης, καθώς υποτάχθηκε στο Στάδιο της Παραλίας με 0-1 με αποτέλεσμα να παραμένει βυθισμένη στα …Τάρταρα βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά. Οι «μελανόλευκοι» δείχνουν να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, ακολουθώντας το ίδιο αρνητικό μοτίβο, με μια κακή στιγμή ή ένα λάθος να υποθηκεύει όλο το παιχνίδι και στη συνέχεια να μην έχει το σθένος να αλλάξει τη μοίρα της. Το κρίσιμο σημείο ήταν αυτή τη φορά το 5ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Τσιλιγκίρης με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή «εκτέλεσε» τον ανήμπορο να αντιδράσει Πάντο, γράφοντας το 0-1 για το Αιγάλεω.
Παρά την προσθήκη έξι νέων ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν κατά τη χειμερινή περίοδο (ή ενδεχομένως και εξαιτίας αυτού –δεδομένου ότι δεν υπήρχε επαρκής χρόνος να «ενσωματωθούν» στην ομάδα) η Μαύρη Θύελλα εμφανίστηκε και πάλι αδύναμη, δεν είχε πάθος, δεν είχε συνοχή ανάμεσα στις γραμμές της, δεν είχε ροή στο παιχνίδι της και έβγαλε το 90λεπτο και τα 8 λεπτά των καθυστερήσεων χωρίς ουσιαστική ευκαιρία! Σημειώνεται ότι ο προπονητής, Βασίλης Βούζας, ξεκίνησε στην αρχική 11άδα τους νεοφερμένους Πανάγου, Τριποτσέρη, Τόλι, Ηλιόπουλο και Νατσιόπουλο, ενώ στο τελευταίο 20λεπτο αγωνίστηκε και ο Πετσίτης.
Από την άλλη πλευρά, το Αιγάλεω ήταν πιο κινητικό και χωρίς να κλειστεί, τουλάχιστον στο α’ ημίχρονο, προσπάθησε να πετύχει και άλλο γκολ, απειλώντας σε κάποιες περιπτώσεις, έχοντας περισσότερο την εικόνα «ομάδας με σκοπό». Ωστόσο, έχουν βάση σε κάποιο βαθμό και τα παράπονα του κ. Βούζα ότι οι φιλοξενούμενοι χρησιμοποίησαν τις καθυστερήσεις για να ανακόψουν το ρυθμό του παιχνιδιού, χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί και δικαιολογία…

Το φιλμ του αγώνα
Το φιλμ του σημερινού αγώνα ήταν ιδιαίτερα φτωχό και αρκετά κακό για τους αρκετούς συγκριτικά φιλάθλους που βρέθηκαν στο Στάδιο της Παραλίας.
Στο 5’ ήρθε η ψυχρολουσία του 0-1 με τον Τσιλιγκίρη να περνάει τη μπάλα πάνω από το τείχος με ένα «καμπυλωτό» σουτ που ξεγέλασε και «κρέμασε» τον Πάντο κοντά στο αριστερό του «Γ».
Στο 35’ ο ίδιος παίκτης είχε σουτ μέσα από την περιοχή που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 47’ η ομάδα της Καλαμάτας ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Λάμπρου μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής κ. Ψυχούλας (Βοιωτίας) έδειξε «παίζετε».
Στο 73’ ο Νατσιόπουλος έστησε τη μπάλα για εκτέλεση φάουλ σε πολύ πιο πλεονεκτική θέση σε σχέση με του Τσιλιγκίρη, μόλις πίσω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, όμως έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 77’ ο Τσιλιγκίρης μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.
Στο 81’ η καλύτερη στιγμή για την Καλαμάτα, με το σουτ του Πετσίτη μέσα από την περιοχή να κοντράρει όμως σε αμυντικούς, το ίδιο και το δεύτερο σουτ του Τόλι, ενώ η κεφαλιά του Νατσιόπουλου πέρασε άουτ
Στο 88’ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ο σκόρερ του Αιγάλεω, Τσιλιγκίρης, καθώς, ενώ είχε γίνει αλλαγή και κατευθυνόταν προς τον πάγκο της ομάδας του προκάλεσε τους φιλάθλους της Καλαμάτας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάντος, Πανάγου (46′ Οσμάνατζιτς), Καντούτσης (70’ Πετσίτης), Τριποτσέρης, Κωνσταντινόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Τόλη, Νατσιόπουλος, Στεργίδης, Ηλιόπουλος, Αλεξόπουλος (60′ Ράκιτς).
ΑΙΓΑΛΕΩ: Σικαλιάς, Συριόπουλος, Σπυρόπουλος, Γκότοβος, Παπανικόλας, Λάμπρου, Τσίτσαρης, Σταματάκης, Τσιλιγκίρης (87’ Τσαφταρίδης), Μακρυγιάννης (84′ Μαγκάκης), Φαρινόλα (90’+4’ Κατσικογιάννης).
Χ.Ε.
 
Ένταση, αποβολή του σκόρερ και αποδοκιμασίες σε Βούζα 
Το παιχνίδι σημαδεύτηκε με ένταση μετά το 87’, με τον, Τσιλιγκίρη να δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα. Ειδικότερα, ο επιθετικός και σκόρερ του Αιγάλεω, έδειξε να τραυματίζεται και αντικαταστάθηκε βγαίνοντας από την πιο κοντινή δυτική πλευρά του γηπέδου. Η συμπεριφορά του ήταν όμως προκλητική, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει την μήνιν μερίδας οπαδών της Καλαμάτας που πέταξαν καθίσματα και μπουκάλια. Οι λεκτικές προκλήσεις και χειρονομίες δεν έμειναν όμως ατιμώρητες, καθώς ο διαιτητής κ. Ψυχούλας του έδειξε την κόκκινη κάρτα, με το Αιγάλεω φυσικά να αγωνίζεται κανονικά με 11 παίκτες, καθώς τη θέση του Τσιλιγκίρη είχε ήδη πάρει στο παιχνίδι ο Τσαφταρίδης.
Ο σκόρερ δέχθηκε και δεύτερο κύμα αποδοκιμασιών όταν κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια.
Κάτι που βίωσε σε μικρότερο βαθμό μετά το τέλος του αγώνα και ο προπονητής της Καλαμάτας, Βασίλης Βούζας, ο οποίος έγινε ο «αποδιοπομπαίος τράγος» για μερίδα θερμόαιμων οπαδών, που τον στοχοποίησαν λεκτικά.
  
FOOTBALL LEAGUE
Αποτελέσματα-πρόγραμμα 14ης αγωνιστικής

Διαγόρας – Βέροια 0-1
Ολυμπιακός Βόλου – Ασπρόπυργος 4-1
Καλαμάτα – Αιγάλεω 0-1 (5′ Τσιλιγκίρης)
Διαγόρας Ρόδου – Βέροια 0-1
Ολυμπιακός Βόλου – Ασπρόπυργος 4-1

Αύριο 3 μ.μ.
Τρίγλια – Καβάλα
Ιεράπετρα – Ιάλυσος αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας
Θεσπρωτός – Νίκη Βόλου
Τρίκαλα – Ιωνικός (ΕΡΤ3)

Η βαθμολογία της Football League
1    Τρίκαλα  28  18-8
2    Ιωνικός  25  15-7
3    Βέροια    25  17-8
4    Ολυμπιακός Βόλου  23  19-15
5    Ιεράπετρα     21  13-14
6    Καβάλα   20  15-9
7    Διαγόρας Ρόδου    19  17-10
8    Νίκη Βόλου    18  15-13
9    Αιγάλεω  16  10-14
10  Ασπρόπυργος  14  13-22
11  Ιάλυσος  12  5-13
12  ΠΟ Τρίγλιας  12  10-20
13  Θεσπρωτός    11  13-20
14  Καλαμάτα 11  13-20

-Έναν αγώνα περισσότερο έχουν Διαγόρα, Βέροια, Ολυμπιακός Βόλου, Ασπρόπυργος και Καλαμάτα, Αιγάλεω.
Η επόμενη αγωνιστική
Σάββατο 11/1 (14:00)
Νίκη Βόλου-Ιεράπετρα
Σάββατο 11/1 (15:00), ΕΡΤ3
Αιγάλεω-Καβάλα
Ασπρόπυργος-Τριγλία

Κυριακή  12/1 (13:00)
Ιάλυσος-Καλαμάτα
Κυριακή  12/1 (13:30)
Τρίκαλα-Διαγόρας Ρόδου
Κυριακή  12/1 (15:00) ΕΡΤ3
Βέροια-Ολυμπιακός Βόλου
Ιωνικός-Θεσπρωτός

https://www.youtube.com/watch?v=Iao5Xz5NklU