Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καλαμάτας από το Δημοτικό Σχολείο Λεϊκων

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της  Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καλαμάτας από το Δημοτικό Σχολείο Λεϊκων

Μία ενδιαφέρουσα επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων, με τους εκπαιδευτικούς Πουλάκου Μαρία, Κεή Χρήστο και Αλεξανδροπούλου Αγγελική, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καλαμάτας.

Ξεναγήθηκαν, μάλιστα, στους χώρους από τον ίδιο τον κύριο Κεή, ο οποίος τυγχάνει να είναι μέλος της εν λόγω ομάδας, μαζί με τους Ιωάννη Τριάντο, εκπαιδευτή σκύλων, και Δέσποινα Σέργη, υπεύθυνη πρώτων βοηθειών. Μετά μια πρώτη γνωριμία σχετικά με την αλτρουιστική προσφορά της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης οι μαθητές ενημερώθηκαν πως καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως: Έρευνα και διάσωση ατόμων σε ορεινές περιοχές .Έρευνα και διάσωση αγνοουμένων σε υγρό στοιχείο. Έρευνα απεγκλωβισμός και διάσωση ατόμων σε περιπτώσεις θεομηνιών όπως σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.ά.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έχει ως σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι μαθήτριες και οι μαθητές, μεταξύ άλλων, ενημερώθηκαν: Για τη δυνατότητα να αναλαμβάνει την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη επιχειρήσεων βοήθειας σε περιπτώσεις καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών. Συμμετέχει σε διάφορες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Πράττει με άμεσες ενέργειες και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Προσπαθεί για την ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας και του πνεύματος εθελοντικής προσφοράς.

Τα παιδιά, επίσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Ερμή, το διασώστη σκύλο της ομάδας, και να τον παρακολουθήσουν σε μία άσκηση διάσωσης, με τη δική τους μάλιστα συμμετοχή.