Υπάλληλοι, δικηγόροι και εργαζόμενοι απεργούν σήμερα για το ασφαλιστικό

Υπάλληλοι, δικηγόροι και εργαζόμενοι απεργούν σήμερα για το ασφαλιστικό

Στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι δικηγόροι, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε τις προηγούμενες μέρες ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας. Ταυτόχρονα, είναι σε ισχύ οι δίωρες διακοπές εργασιών που έχουν αποφασίσει για δεύτερη εβδομάδα και οι δικαστικοί υπάλληλοι Καλαμάτας, από τις 9.00 έως τις 11.00 το  πρωί, ενώ συμμετέχουν και στη σημερινή 24ωρη απεργία.

Η ΑΔΕΔΥ έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν στη σημερινή απεργία, ενώ το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία, σήμερα το πρωί στις 10.00, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις γίνονται για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε τελικά χθες το απόγευμα στη Βουλή.

Β.Β.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Συμμετέχει στην απεργία για το ασφαλιστικό
Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας έχει πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία για το ασφαλιστικό, με τρίωρη στάση εργασίας από 10.00 έως 1.00 για τις 18 Φεβρουαρίου 2020.

Σε συνεργασία με το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Μεσσηνίας, συνδιοργανώνουμε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μάρτη και ώρα 10.00 το πρωί.

Καλούμε όλα τα σωματεία, συλλόγους και συνδικάτα που έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή μας συγκέντρωση.

Καμία ώρα χαμένη. Με όλες μας τις δυνάμεις προετοιμάζουμε την απεργία. Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους να δώσουν ένα νέο χτύπημα στα δικαιώματά μας. Να σημάνει ξεσηκωμός. Να τους κόψουμε τη φόρα.

Διεκδικούμε:

•Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων

•Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας

•Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες

•Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα τα κλεμμένα

•Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της.

Καμία ώρα χαμένη. Με όλες μας τις δυνάμεις προετοιμάζουμε την απεργία. Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους να δώσουν ένα νέο χτύπημα στα δικαιώματά μας.