Άνθος Αλατιού Μάνης: “Το Χιόνι του Καλοκαιριού”

Άνθος Αλατιού Μάνης: “Το Χιόνι του Καλοκαιριού”

Οι κλιματολογικές συνθήκες, η μορφολογία και η γεωλογική σύσταση των παραθαλάσσιων περιοχών είναι οι βασικοί λόγοι που ευνόησαν την ανάπτυξη της αλατοπαραγωγής στη Μάνη.


Oι Σγούρνες (Αλυκές) του Αλατιού ήταν κληρονομικές, ανήκαν σε οικογένειες και αυτό γιατί το αλάτι ήταν το μέσο συντήρησης των τροφίμων της τότε εποχής οπότε ήταν και καταλυτικός ο ρόλος του στην τοπική οικονομία. Επίσης εξασφάλιζε ένα επιπλέον έσοδο συμπληρώνοντας το οικογενειακό εισόδημα που προερχόταν κυρίως από τη γεωργία και την κτηνοτροφία.


Οι δικές μας αλυκές, όπως μας λέει ο Πιέρος Τσατσούλης,  κληρονομήθηκαν  από την γιαγιά μου στον πατέρα μου, Αντώνη Τσατσούλη. Για αρκετά χρόνια υπολειτουργούσαν, κάποια στιγμή η οικογένεια αποφάσισε να τις επαναλειτουργήσει και να τις εξελίξει με αρχικό στόχο την καλύτερη ποιότητα θαλασσινού αλατιού για προσωπική μας κατανάλωση.

Στις Αλυκές μας απασχολείται εντατικά κάθε καλοκαίρι όλη η οικογένεια. Η διαδικασία ξεκινάει από 1 Μαΐου και τελειώνει τον Σεπτέμβριο. Στην προσπάθειά μας για βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, ο πατέρας μου, κατάφερε να πάει την όλη διαδικασία ένα βήμα παραπέρα και από απλό θαλασσινό αλάτι να μπορούμε να παράγουμε πλέον Ανθό αλατιού πάντα με φυσική διαδικασία και εφαρμόζοντας μια πατέντα που μας χαρίζει καθαρότητα 99,7%.

Η μητέρα μου, τον ανθό του αλατιού,  τον αποκαλεί «το χιόνι του καλοκαιριού» και αυτό γιατί κατά το μάζεμα του παράγει ένα ιδιαίτερο ήχο  σαν αυτόν που ακούς όταν πατάς το χιόνι.


Έχουμε μια μικρή παράγωγη γιατί ο ανθός του αλατιού μας παράγεται συνδυάζοντας την πεντακάθαρη Θάλασσα, τον Ήλιο και τον Αέρα της Μάνης  μας.

Είναι ένα προϊόν που μόνο η φύση μπορεί να το δημιουργήσει.  


Κάνουμε προσπάθεια τον τελευταίο διάστημα να κάνουμε γνωστό τον ανθό του αλατιού κ εκτός των συνόρων της Μάνης, ήδη στέλνουμε σε αρκετά μέρη της Ελλάδος αλλά κ στο εξωτερικό.  Γνώμονας μας είναι η άριστη ποιότητα του προϊόντος μας και η συνεχής βελτίωση.  

Αρεόπολη Λακωνίας

698 618 9083  
fb: Fleur.de.sel.from.Mani.Greece