Άσυλο Ανιάτων: Καταγγελίες απολυμένων για τις συνθήκες εργασίας

Άσυλο Ανιάτων: Καταγγελίες απολυμένων  για τις συνθήκες εργασίας

Την απογοήτευση αλλά και την οργή τους στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας και στις άλλες δημοτικές παρατάξεις εξέφρασαν χθες οι απολυμένοι του Ασύλου Ανιάτων, καθώς, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν, είδαν ότι το θέμα τους δεν είναι σε αυτά που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Χαρακτήρισαν, δε, το δήμαρχο Καλαμάτας αφερέγγυο, ενώ- όπως είπαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου- έχει και ευθύνη στο Ίδρυμα, μιας και από τον ίδιο ορίζονται δύο από τα μέλη του συμβουλίου.

Οι απολυμένοι του Ασύλου καλούν τη Δημοτική Αρχή, αλλά και όλες τις παρατάξεις, την Τετάρτη να συζητήσουν το όλο θέμα, με αίτημα μάλιστα την άμεση ανάκληση των απολύσεων, ενώ κάλεσαν και τον κόσμο να βρεθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πέραν, όμως, της στάσης της Δημοτικής Αρχής, οι πρώην εργαζόμενοι στο Άσυλο προέβησαν και σε καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο Ίδρυμα. Όπως είπαν, λοιπόν, επικρατεί πλέον κλίμα τρομοκρατίας, το οποίο η διοίκηση θέλει να περάσει στο προσωπικό δια μέσου του διευθυντή.

Ειδικότερα, ανέφεραν ότι οκτώ εργαζόμενοι του Ιδρύματος έχουν καλεστεί εγγράφως σε απολογία για δήθεν, όπως υποστηρίζουν τα μέλη του Σωματείου, παραλείψεις.
Μάλιστα, υποστήριξαν ότι δύο γυναίκες έχουν φτάσει μέχρι το νοσοκομείο λόγω της ψυχολογικής πίεσης που τους ασκείται.
Για το λόγο αυτό ζητούν από τη διοίκηση να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι οι συνθήκες εργασίας στο Ίδρυμα δεν ήταν έτσι, αλλά άλλαξαν τους τελευταίους μήνες, από τότε που η διοίκηση κατάλαβε ότι θα δημιουργηθεί το Σωματείο και έγινε η καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ η απόλυση των πέντε, όπως σχολίασαν, έγινε δύο εργάσιμες ημέρες μετά τη δημοσίευση του Σωματείου στον Τύπο.

Η σχέση εργασίας και γιατί δε δέχθηκαν τη νέα σύμβαση

Σε ερώτηση που τέθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το τι είδους σχέση εργασίας είχαν και γιατί δε δέχονται τη νέα σύμβαση, απάντησαν ότι εργάζονταν με σύμβαση αορίστου χρόνου. Όταν τους προτάθηκε η νέα σύμβαση, δε δέχτηκαν να την υπογράψουν, γιατί, όπως τους είπε ένας εργατολόγος που συμβουλεύτηκαν, «τέτοια σύμβαση δεν υπογράφουν ούτε οι σκλάβοι».

Οι απολυμένοι υποστήριξαν ακόμη ότι η σύμβαση που τους προτάθηκε ήταν ανυπόγραφη και χωρίς ημερομηνία, ενώ όσοι δέχτηκαν να την υπογράψουν, το έκαναν επειδή πιέστηκαν.

Κλείνοντας τα μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων δήλωσαν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις, ενώ ανέφεραν ότι η διοίκηση του Ιδρύματος θα φέρει μεγάλη ευθύνη, αν κάποιος από τους εργαζομένους πάθει κάτι.

Π.Μπ.