Συζητήθηκε η αγωγή των απολυμένων από το Άσυλο Ανιάτων

Συζητήθηκε η αγωγή των  απολυμένων από το Άσυλο Ανιάτων

Η κύρια αγωγή τεσσάρων απολυμένων από το Άσυλο Ανιάτων συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, οι οποίοι και ζητούν να επιστρέψουν στην δουλειά τους, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση.

Πέντε εργαζόμενοι απολύθηκαν τον Ιανουάριο του 2020 και, όπως έχουν δηλώσει, αυτό συνέβη τότε επειδή απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για αναδρομικά που τους οφείλονταν και, κυρίως, επειδή συμμετείχαν στην ίδρυση του  Σωματείου Εργαζομένων στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας».

Οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία έπειτα από αναβολές συζητήθηκαν φέτος το Μάιο, ενώ εκδόθηκε και απόφαση βάσει της οποίας δύο άτομα επέστρεψαν στην δουλειά τους. Από τους πέντε απολυμένους οι τέσσερις είχαν καταθέσει και αγωγή, η οποία συζητήθηκε χθες το πρωί.

Μάλιστα, χθες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο εργαζόμενοι από τη «Στέγη της Εκκλησίας», το Σωματείο τους, αλλά και εκπρόσωποι άλλων συνδικάτων, πραγματοποίησαν μικρή συγκέντρωση συμπαράστασης. Ομόφωνα τη συμπαράστασή του στους απολυμένους εξέφρασε με απόφασή του και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Την αγωγή των απολυμένων υποστήριξαν οι δικηγόροι Μαίρη Πλευριά από την Καλαμάτα και Ανδρέας Γούναρης από την Πάτρα.
Β.Β.