Από Πράσινο Σημείο κατάντησε χαβούζα…

Από Πράσινο Σημείο κατάντησε χαβούζα…

Ήταν Απρίλιος του 2017, όταν οι αρμόδιοι Πρασίνου της τότε Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας μάς παρουσίαζαν όλο καμάρι τα Πράσινα Σημεία που δημιουργήθηκαν στην πόλη.

Να θυμίσουμε εδώ ότι θεωρητικά αυτά φτιάχτηκαν, προκειμένου οι δημότες να εναποθέτουν προϊόντα κλαδέματος και άμεσα υπάλληλοι του Δήμου με ειδικό μηχάνημα (θρυμματιστή) να τα μετατρέπουν σε οργανικό υλικό.

Ωραία είχαν φανεί τα παραπάνω, αλλά τελικά το εγχείρημα απέτυχε, ειδικά στο Πράσινο Σημείο στη νότια πλευρά της Τέντας. Η ειρωνεία, μάλιστα, είναι ότι εκεί είχε γίνει η επίδειξη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αν, λοιπόν, βρεθεί κάποιος εκεί, θα δει ότι ο χώρος έχει μετατραπεί σε χαβούζα και τα κλαριά έχουν ξεπεράσει σε ύψος τα τρία μέτρα, ενώ η έκταση που καλύπτουν είναι μεγάλη και, φυσικά, εκτός του χώρου που είχε οριοθετηθεί ως Πράσινο Σημείο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η εν λόγω κατάσταση επικρατεί εδώ και μήνες, αλλά όσο περνά ο καιρός όλο και χειροτερεύει, αφού κάποιοι, που δυστυχώς εκτελούν εργασίες και του Δήμου Καλαμάτας, συνεχίζουν ανενόχλητοι να εναποθέτουν ό,τι κόβουν εκεί.

Π.Μπ.