Ενημέρωση για σακχαρώδη διαβήτη σε Πλατύ και Βαλύρα

Ενημέρωση για σακχαρώδη διαβήτη σε Πλατύ και Βαλύρα

Το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, στο Μάντζειο Κτήριο στο Πλατύ και την Κυριακή το πρωί μετά τον εκκλησιασμό στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλύρας, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Κοινότητας Πλατέος του Δήμου Καλαμάτας, Σπύρου Μαρούλη και του Συλλόγου των Γυναικών της Κοινότητας Βαλύρας, συνεχίστηκε η σημαντική δράση του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη – Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας». Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017 με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων των πόλεων και των χωριών της Μεσσηνίας στο πρόβλημα του σακχαρώδους διαβήτη.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του σακχαρώδους διαβήτη από το 1998 και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου.

Με τις εκδηλώσεις αυτές οι κάτοικοι του Πλατέος και της Βαλύρας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του σακχαρώδους διαβήτη.

Το συνολικό Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας και της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.

Στις δύο αυτές εκδηλώσεις εισηγήθηκαν για το θέμα και συζήτησαν με τους κατοίκους η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας, Αθανασία Καρούνου, η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος διατροφολόγος Αφροδίτη Λουκάκου και ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας-Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης, που έχει και το συνολικό συντονισμό και επιστημονική εποπτεία.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προσήλθαν για δωρεάν μέτρηση σακχάρου περισσότερα από 100 άτομα, ενώ η συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν σημαντική.

Να σημειωθεί πως απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γ. Φάβας.