Η Καλαμάτα γιόρτασε την Παναγία Υπαπαντή

Η Καλαμάτα γιόρτασε την Παναγία Υπαπαντή

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου η Καλαμάτα γιόρτασε την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή. Χιλιάδες κόσμου, με σύμμαχο τον αίθριο καιρό, βρέθηκαν στην Καλαμάτα και παρακολούθησαν τη λιτανεία της θαυματουργού εικόνας στους δρόμους της πόλης.


Το παρών στον εορτασμό έδωσαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο αρχηγός του ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, οι βουλευτές του νομού Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, ο πρώην Υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, καθώς και οι δήμαρχοι δήμων της Μεσσηνία και γύρω νομών, αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι φορέων, καθώς εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Στη Θεία Λειτουργία Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτωνος ενώ παρεστησαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, καθώς και οι Μητροπολίτες, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Ζακύνθου κ. Διονυσίος, Ιερισσού κ. Θεοκλήτος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Σιατίστης κ. Αθανάσιος, , Λήμνου κ. Ιεροθέος και ο επιχωρίς μητροπολίτης κ.κ. Χρυσοστόμου.