ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ: 4/4 σε Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής

ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ: 4/4 σε Διεθνή Διαγωνισμό  Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής

Με διακρίσεις, 4/4, επέστρεψαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ από το Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής “1st Mediterranean Chefs Competition 2020”, που διεξήχθη 21-23 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Για μια ακόμη φορά άξιοι πρεσβευτές της μεσσηνιακής γαστρονομίας αποτέλεσαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το δυναμικό των νέων επαγγελματιών μπορεί να οδηγήσει την ελληνική γαστρονομία στη θέση που της αξίζει. Με ένα χρυσό και τρία χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές τους, αλλά και με πολλά χαμόγελα και τη δέσμευση για συνέχιση της σκληρής δουλειάς, επέστρεψαν στις αίθουσες διδασκαλίας και στα μαθήματά τους.

Ειδικότερα:

•ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Κατηγορία Θαλασσινό – ψάρι (Ε1)

Σπουδαστής: Οικονομόπουλος Νικόλαος με το πιάτο “H Σκορπίνα στον αγρό”

Coach: Βασιλειάδης Κωνσταντίνος, CHEF Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

• ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Κατηγορία: Black Box (D7)

Σπουδαστές: Κωνσταντάκη Μαρία-Ελένη & Βασιλειάδη Κ. Βασιλική με το πιάτο “Μαρινέ τσιπούρα με chips πράσου και μυρωδικά”

Coach: Βασιλειάδης Κωνσταντίνος, CHEF Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

• ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Κατηγορία: Εστιατορικό γλυκό Αγίου Βαλεντίνου (D5)

Σπουδαστές: Μέτα Μέγκι και Ανδροβιτσανέας Πέτρος με το πιάτο: “Πικρόξινος Έρωτας”

Coach: Διαμαντόπουλος Στέφανος, PASTRY CHEF Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής Τέχνης ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

• ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Κατηγορία: Ελληνικά παραδοσιακά γλυκά με δημιουργική προσέγγιση (D4)

Σπουδαστές: Μέτα Μέγκι και Ανδροβιτσανέας Πέτρος με το πιάτο: “Γαλατόπιτα Ναβαρίνο (Γαλατόπιτα με σάλτσα φραγκόσυκου)”

Coach: Διαμαντόπουλος Στέφανος, PASTRY CHEF Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής Τέχνης ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

Να σημειωθεί πως εν λόγω διαγωνισμός διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από τη Λεσχη Αρχιμαγειρων Ελλάδος (Chef’s Club of Greece) και συμμετείχαν εκατοντάδες επαγγελματίες chef/μάγειρες και pastry chef/ ζαχαροπλάστες, καθώς και σπουδαστές σχολών μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής από την Ελλάδα και τις χώρες της Μεσογείου. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό ο οποίος ενώνει τις χώρες τις Μεσογείου, αναδεικνύοντας τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες κάθε μίας μέσα από τους καλύτερους εκπροσώπους της!